Radio Marconi 96.1 F.M.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

08.00 – 11.00 Όλα στη φόρα με τον Γιώργο Κουμιωτη (Δευτέρα έως Παρασκευή)

11.00 – 14.00 Φαύλος Κύκλος με τον Αντώνης Κουμιώτη (Δευτέρα έως Παρασκευή)

16.00 – 18.00 Εξοδούχος με τον Βάγιο Σταυρόπουλο (Δευτέρα έως Παρασκευή)

18.00 – 20.00 Η Ψυχή μας στον αέρα με την Μαρία Τόπα (Δευτέρα και Πέμπτη)

18.00 – 20.00 Rock αλά ελληνικά με τον Δημήτρη Βλαχονάτσιο (Τετάρτη)

20.00 – 01.00 Elecrtic Sounds με τον Γιώργο Κορδελά (Παρασκευή)

22.00 – 00.00 Μουσική από Καρδιάς με τον Νίκο Μπάνο (Σάββατο και Κυριακή)

21.00 – 00.00 Golden Rules Rock & Metal Radio Show με τον Αντώνη Κουμιώτη ( από Δευτέρα έως Πέμπτη)


ΕΚΠΟΜΠΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ 

08.00 – 11.00
(Δευτέρα έως Παρασκευή)
“Όλα στη Φόρα” με τον Γιώργο Κουμιώτη

H καθημερινή εκπομπή “Όλα στη Φόρα”, που παρουσιάζει και επιμελείται ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτης και η ομάδα του, χαίρει όλων των φώτων προβολής και κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση. Η ενασχόληση με τα κοινά και τα προβλήματα του τόπου, οι παρεμβάσεις σε θέματα πολιτικής και κοινωνικής χροιάς, αλλά και το δυναμικό, που πολλές φορές ξεγελάει και αποκαλείται από τους τοπικούς “άρχοντες” επιθετικό, ύφος του δημοσιογράφου, καθιστούν όλα αυτά τα χρόνια το Radio Marconi 96,1 F.M. νούμερο 1 στις προτιμήσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των ακροατών της περιοχής.

To ρεπορτάζ είναι αποτέλεσμα χρόνου ρεκόρ, η συμμετοχή των πολιτών μέσω του μικροφώνου ακέραια και σαφής, ενώ η παρέμβαση τόσο ουσιαστική, που παίρνει διαστάσεις απασχολώντας για μέρες τον τοπικό Τύπο και τα υπόλοιπα Μέσα.

Όταν έχουμε να κάνουμε με την έννοια κριτική, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο άμεσα, αφού το πάθος εκλαμβάνεται πολλές φορές ως προσωπικό, αλλά εκεί είναι που γίνεται και πάλι το λάθος από τους τοπικούς “άρχοντες”… Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο… παρά μία ακόμα κριτική στάση, που όλοι είναι χαρούμενοι και κερδισμένοι όταν χαρακτηρίζεται και επoικοδομητική, γεγονός που κατά διαβολική σύμπτωση συμβαίνει πάντα.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΕΔΩ…


11.00 – 14.00
(Δευτέρα έως Παρασκευή)
“Φαύλος Κύκλος” με τον Αντώνη Κουμιώτη

Έχοντας υπηρετήσει την ερευνητική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ, μέσα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τόσο από Μέσα ενημέρωσης της πολύπαθης ελληνικής περιφέρειας, όσο και πανελλαδικής απήχησης, ο Αντώνης Κουμιώτης ταυτίστηκε αφενός με το ραδιόφωνο και αφετέρου με τις νέες τεχνολογίες και την ραγδαία εξέλιξη της δημοσιογραφίας μέσα από το διαδίκτυο.

Σήμερα, Γ.Γ. της Περιφερειακής Ένωσης Διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης και έχοντας την εμπειρία της διεύθυνσης κάποιων εκ των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που πρωταγωνιστούν στην ενημέρωση, συνεχίζει ως απλός στρατιώτης… τόσο στα ερτζιανά μέσα από την συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M., όσο και στο διαδίκτυο μέσω του e-Volos.gr και τους SLpress.gr.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΕΔΩ…


16.00 – 18.00
(Δευτέρα έως Παρασκευή)
“Εξοδούχος” με τον Βάγιο Σταυρόπουλο

Τρία χρόνια μετά την τελευταία του εκπομπή και όντας πλέον “Εξοδούχος”, όπως δηλώνει, ο Βάγιος Σταυρόπουλος επέστρεψε στην συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M. και άπαξ ημερησίως, από Δευτέρα έως Παρασκευή, επιδίδεται σε ένα κοινωνικοπολιτικό κρεσέντο μετά μουσικής και μάλιστα ιδιαίτερης, από διαφορετική σκοπιά.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΒΑΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΔΩ…


18.00 – 20.00
(Δευτέρα και Πέμπτη)
“Η Ψυχή μας στον Αέρα” με την Μαρία Τόπα

Ο τίτλος δόθηκε από ακροάτρια εκπομπής, θέλοντας να περιγράψει το περιεχόμενό της. Η Μαρία Τόπα, ψυχολόγος, ελεύθερη επαγγελματίας με πλούσια δραστηριότητα στο ενεργητικό της, βγάζει στον αέρα των F.M. ότι μας προβληματίζει, ό τι μας ανησυχεί και αναλύει από επιστημονική σκοπιά θέματα που μας απασχολούν την καθημερινότητά μας.

Η εκπομπή ενημερώνει, ευαισθητοποιεί και αναλύει θέματα, πολλές φορές και μέσω συνεντεύξεων με ειδικούς ανά περίπτωση, συντροφιά πάντοτε καλής μουσικής και αλληλεπίδρασης με τους ίδιους τους ακροατές.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ της ΜΑΡΙΑΣ ΤΟΠΑ ΕΔΩ


18.00 – 20.00
(Τετάρτη)
“Rock αλά ελληνικά” με τον Δημήτρη Βλαχονάτσιο

“Rock αλά ελληνικά” και Δημήτρης Βλαχονάτσιος έρχονται κάθε Τετάρτη, για ένα ραδιοφωνικό δίωρο, να σας κρατήσουν συντρόφια με γνωστές και άγνωστες μουσικές επιλογές από το ευρύτερο φάσμα του ελληνόφωνου rock και όχι μόνο.

Η “Rock αλά ελληνικά” είναι μια παραγωγή που δεν έρχεται πρώτη φορά στον αέρα των F.M., καθώς είχε παρουσία για αρκετά χρόνια στη συχνότητα του “Radio Marconi 96,1 F.M.”. O Δημήτρης Βλαχονάτσιος φέρνει τις βαλίτσες του γεμάτες με γνώση και αγάπη για την μουσική αλλά και την ραδιοφωνική παραγωγή, καθώς από το 1997 μέχρι και σήμερα στον ρόλο του μπασίστα, έχει συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά σχήματα της πόλης του Βόλου και όχι μόνο.

Στόχος της εκπομπής, να ακούσουμε και νέες μουσικές δημιουργίες από νέους καλλιτέχνες του χώρου, ώστε με αυτό τον τρόπο να ενημερωνόμαστε και να παρακολουθούμε την εξέλιξη του αγαπημένου μας μουσικού ιδιώματος.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΝΑΤΣΙΟΥ ΕΔΩ


20.00 – 01.00
(Παρασκευή)
“Electric Sounds” με τον Γιώργο Κορδελά

Ο Γιώργος Κορδελάς επέστρεψε ραδιοφωνικά και μαζί με τους ακροατές παρουσιάζει και επιλέγει από την πλούσια δισκοθήκη του τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες που έχει συλλέξει, είτε ως ραδιοφωνικός παραγωγός είτε ως dj όλα αυτά τα χρόνια και παραμένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Όλα τα είδη της μουσικής με επίκεντρο τον ηλεκτρικό ήχο μας ταξιδεύουν και μας ξυπνάνε αναμνήσεις, με αποτέλεσμα μια μεγάλη παρέα να σιγοτραγουδάει αγαπημένα τραγούδια που έχουν μεγαλώσει και με την δική μας βοήθεια συνεχίζουν να μεγαλώνουν γενιές.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΔΕΛΑ ΕΔΩ


22.00 – 00.00
(Σάββατο και Κυριακή)
“Μουσική από Καρδιάς” με τον Νίκο Μπάνο

Ο (Mr Heart) Νίκος Μπάνος επέστρεψε στα ραδιοκύματα μετά από αρκετό καιρό, αυτή τη φορά από τη συχνότητα του Radio Marconi 96,1 F.M. Δημιουργός στο παρελθόν του ερωτικού ραδιοφώνου της πόλης και έχοντας υπηρετήσει για πολλά χρόνια αυτό το είδος της μουσικής, έρχεται κάθε Σάββατο και Κυριακή μετά τις 10.00 το βράδυ και μας ταξιδεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Μία ραδιοφωνική παρέα με πολύ αγαπημένα τραγούδια, με ελληνικό στίχο ή όχι, τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε, ερωτευτήκαμε, ίσως πονέσαμε, τραγούδια τα οποία θα τα έχουμε πάντα στη καρδιά μας και οι αναμνήσεις που τα ακολουθούν θα μας συντροφεύουν για μια ζωή.

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΝΟΥ ΕΔΩ…


21.00 – 00.00
(Δευτέρα έως Πέμπτη)
“Golden Rules” Rock & Metal Radio Show με τον Αντώνη Κουμιώτη

Ίσως και να πρόκειται για την αρχαιότερη με συνεχή παρουσία εκπομπή σκληρού ήχου στα ελληνικά F.M., καθώς η εκπομπή Golden Rules του Αντώνη Κουμιώτη ξεκινά πίσω στα ’90’s και πιο συγκεκριμένα το 1997, μέσα πάντα από τη συχνότητα του βολιώτικου Radio Marconi 96,1 F.M.

Rock, metal και ότι μεσολαβεί ανάμεσα στα άκρα των δύο μουσικών ρευμάτων, εναλλάσσονται καταιγιστικά, καταφέρνοντας γρήγορα να συσπειρώσουν τους φίλους του σκληρού ήχου. Τα ερτζιανά partie’s σταδιακά βγαίνουν από τα studios και εισέρχονται σε όλα τα καλά μαγαζιά του χώρου της εποχής, με αποτέλεσμα η διάδραση μεταξύ των συντελεστών της εκπομπής, ακροατών και μουσικών να πάρει άλλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οχήματος, ακόμα πιο διαδραστικού και συνάμα παραγωγικού για την σκηνή που μόλις άρχιζε να δημιουργείται.

Το πρώτο Golden R. Festival, εν έτει 2002, ήταν ακριβώς αυτό, το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, το οποίο μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα… έμελλε να κρατήσει ζεστή τη φωτιά στις ψυχές των απανταχού ρομαντικών μουσικόφιλων.

Πιστό στο ραντεβού του κάθε χρόνο, έδωσε βήμα σε εκατοντάδες συγκροτήματα και μουσικούς, δημιούργησε πρότυπα και συνέβαλε στη δημιουργία και νέων συγκροτημάτων, φιλοξένησε και χάρισε χαμόγελα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, κυρίως όμως κατάφερε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Να ορίσει τους δικούς του χρυσούς κανόνες (Golden Rules) και μια ολάκερη κουλτούρα γύρω από τις τέχνες και τον πολιτισμό για την πόλη του Βόλου, την περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ευρύτερα.

Με το Golden R. Festival να συνεχίζει ακάθεκτο το ταξίδι του, το καλοκαίρι του 2022, κλείνοντας τα πρώτα 20 χρόνια ζωής του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα επικών διαστάσεων τριήμερο festival με την συμμετοχή 22 συγκροτημάτων, η ανταπόκριση στο οποίο ήταν όχι απλά κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, αλλά κατάφερε να συζητιέται μήνες μετά στα στέκια των μουσικόφίλων, στα προβάδικα και στα μπάρς ολόκληρης της χώρας, με τους πάντες να περιμένουν τις ανακοινώσεις για το εγχείρημα του 2023.

Όσο για την ατμομηχανή του όλου εγχειρήματος, την εκπομπή Golden Rules, με τετραήμερη εβδομαδιαία παρουσία, από Δευτέρα έως και Πέμπτη βράδυ 21.00 με 00.00, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλά και ξεκίνησε 26 ολόκληρα χρόνια πριν, ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα του καθωσπρεπισμού, της απραξίας και της αδράνειας που επιβάλλουν οι καιροί, καταφέρνοντας επιπλέον να κάνει το ROCK και το METAL στην Ελλάδα υπόθεση …ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ…!!!

Υ.Γ.: Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων της Golden Rules, τον Δεκέμβρη του 2022 και τον Γενάρη του 2023, πραγματοποιήθηκαν δύο πάρτυ, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, με τα Eightball Club και En Vivo Rock να βουλιάζουν κυριολεκτικά, σε δύο βραδιές που πέρασαν στην Ιστορία για να θυμίζουν τη δύναμη της μουσικής και του ραδιοφώνου!

ΑΚΟΥΣΤΕ τις ΕΚΠΟΜΠΕΣ του ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΕΔΩ


ΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ η ΙΣΤΟΡΙΑ…

Το ραδιόφωνο “Marconi 96,1 F.M.” ξεκίνησε την πορεία του στα ερτζιανά το 1993 ως ραδιόφωνο “Θεσσαλία”, μέλος της τότε εταιρείας του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη “Γραφή Α.Ε.”και αποτέλεσε την ραδιοφωνική εκδοχή της καθημερινής εφημερίδας του Νομού Μαγνησίας “Θεσσαλία”.

Τρία χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου του 1996, πέρασε στα χέρια του δημοσιογράφου Γιώργου Κουμιώτη και έκτοτε ταυτίστηκε με την προσωπικότητα, το ήθος αλλά και το ύφος του δημοσιογράφου.

Εν αρχή λειτούργησε με τον διακριτικό τίτλο “96,1 F.M.” υπό την εταιρεία “Δορυφόρος Ε.Π.Ε.”, στην πορεία όμως, όταν σε αυτή προστέθηκε και η εβδομαδιαία εφημερίδα “Εμπρός”, μετονομάστηκε σε ραδιόφωνο “Εμπρός 96,1 F.M.”.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 κι ενώ η εφημερίδα “Εμπρός” άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια, η εταιρεία μετονομάστηκε σε “Δορυφόρος Μονοπρόσωπος Ε.Π.Ε.” και το ραδιόφωνο πήρε την, τιμητική για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τα ερτζιανά κύματα, ονομασία που κατέχει μέχρι και σήμερα, δηλαδή “Radio Marconi 96,1 F.M.”.