Εκπροσώπους του Κέντρου Ημέρας συνάντησε η Δ. Κολυνδρίνη

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα την Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο και την Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνικό λειτουργό της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Βόλου με επίκεντρο της συνάντησης τη λειτουργία του νέου ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ. με τους ΟΤΑ, που εγκαινιάστηκε στο Βόλο πριν από λίγες ημέρες.

Η λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020.

Το Κέντρο Ημέρας αφορά μία νέα δράση του της Μονάδας Alzheimer που στοχεύει στην κατανόηση, την υποστήριξη καθώς και τη δράση όλων όσων έχουν οποιαδήποτε σχέση ή ενδιαφέρον που αφορά αυτή τη νόσο και την επαφή με τους περιφερειακούς Δήμους. Παράλληλα ενισχύεται η ενημέρωση των κατοίκων των περιφερειακών Δήμων προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση οι οικείοι τους στη γνώση και την πληροφόρηση γύρω από τη νόσο, που θα οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση των ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και στην πιο έγκαιρη αναζήτηση φροντίδας

Η ίδρυση της νέας δομής στοχεύει επίσης στη στήριξη του πάσχοντος συνανθρώπου αλλά και στην έμπρακτη υποστήριξη και συνεχή εξέλιξη των επιστημόνων και των εργαζομένων της Μονάδας Alzheimer.

Επιπλέον, στα πλαίσια της σημερινής συνάντησης συζητήθηκε ο προγραμματισμός περαιτέρω δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη Μονάδας Alzheimer για την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών σχετικά με τη νόσο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει