Χρ. Μπουκώρος: Ελλείψεις γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου

Τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων τονίζει με ερώτηση που κατέθεσε, προς τον Υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, «η επικειμένη συνταξιοδότηση τουλάχιστον πέντε ιατρών, σε συνδυασμό με την αύξηση των περιστατικών, λόγω της προτίμησης του κόσμου προς το ΕΣΥ, επιβάλει την άμεση πρόσληψη ιατρών.

Αυτή τη στιγμή, στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν 90 μόνιμοι ιατροί, με τον μέσο όρο ηλικίας να βρίσκεται στα 55-60 έτη, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις είναι περίπου πενήντα (50). Η έλλειψη ιατρών ειδικοτήτων προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργικότητα των κλινικών του νοσοκομείου, όπου με δυσκολία πλέον προγραμματίζονται οι εφημερίες. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι υπάρχοντες ιατροί να υπερβάλλουν εαυτό, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών.

Πιο συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Βόλου χρήζει άμεσης στελέχωσης με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ογκολόγο, οφθαλμίατρο, νευρολόγο, χειρούργο, παθολόγο και γυναικολόγο. Δεν είναι δυνατόν το μοναδικό νοσοκομείο της πόλης που εξυπηρετεί όλο το νομό να αντιμετωπίζει λειτουργικά προβλήματα λόγω υποστελέχωσης».

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος και να στελεχώσει το νοσοκομείο του Βόλου με το κατάλληλο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Εξάλλου, το πρόβλημα αυτό αν και έχει, επανειλημμένως, επισημανθεί, δεν έχει δοθεί, μέχρι στιγμής, ουσιαστική λύση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει