Έναρξη νέας εκπαιδευτικής χρονιάς και συνέχιση εγγραφών στο Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη Δευτέρα 18/10 τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς στις εγκαταστάσεις του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου, Χείρωνος – Ρήγα Φεραίου, (σύμφωνα με τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του covid-19), ενώ συνεχίζονται οι εγγραφές στις 13 ειδικότητες, μέχρι την Τρίτη 26/10, μετά από ενημέρωση της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Κυρία Σ. Χάλαρη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου με γνώμονα τον κοινωνικό του χαρακτήρα, συμβαδίζει και με τη φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής Βόλου ότι :«Η εκπαίδευση και κατάρτιση δεν είναι πολυτέλεια και όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτή». Γνωρίζοντας και αποτυπώνοντας τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες, έχει σκοπό και στόχο τη στήριξη και την ενίσχυση των νέων που προσπαθούν να αποκτήσουν ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, προκειμένου να ανταποκριθούν και να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ –ΔΙΕΚ Π., Αναγνώστου και ο Πρόεδρος της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης Βόλου Ε. Τζούνης, Σπουδαστές, Γονείς, Εκπαιδευτές και το Προσωπικό τη Σχολής.

Για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο παρέχονται στους σπουδαστές του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου :

Εξειδίκευση σε σύγχρονα ξενοδοχειακά προγράμματα
Εκμάθηση σχεδιαστικών προγραμμάτων στις εφαρμοσμένες τέχνες τελευταίας τεχνολογίας,
Εκμάθηση χρήσης Η/Υ με σκοπό την απόκτηση πιστοποίησης γνώσεων.
Υποτροφίες στους καλύτερους σπουδαστές της κάθε ειδικότητας του Β΄ Εξαμήνου με μείωση 50% των διδάκτρων της επόμενης χρονιάς.
Συμμετοχή σε διαγωνισμούς
Έκπτωση σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις
Ασφάλιση σπουδαστών κατά την διάρκεια της κατάρτισης και της Πρακτικής Άσκησης.
Συμμετοχή σε projects πραγματικού χρόνου εργασίας.
Φοιτητική Κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε συνεργασία με την Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου

Τη νέα εκπαιδευτική περίοδο το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια κατάρτισης για όλους τους δημότες και τους σπουδαστές με πλούσια θεματολογία στους τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών, της πληροφορικής, των οικονομικών, της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνέχιση των εγγραφών επικοινωνείτε με το 2421056446 ή επισκεφτείτε την Γραμματεία του ΙΙΕΚ Δήμου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει