Ένας νεκρός από κατάρρευση στεγάστρου σε κτήριο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας

Ένας άντρας ανασύρθηκε νεκρός μετά από κατάρρευση στεγάστρου σε κτήριο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Πρόκειται για μετανάστη που είχε βρει καταφύγιο στον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο άτυχος άντρας είχε πάει στο συγκεκριμένο σημείο καθώς είχε βρει τρόπο να φορτίσει την μπαταρία του κινητού τηλεφώνου του.

Όμως, λίγη ώρα πριν φύγει, όπως είπαν φίλοι του στους πυροσβέστες που ερευνούν τον χώρο, σημειώθηκε η κατάρρευση, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από την οροφή.

Στο μεταξύ, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, συνεχίζουν, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων.

Το κτίριο ήταν εκτός λειτουργίας για αρκετό καιρό ενώ χρησιμοποιούταν ως κρατητήρια του λιμενικού. Μετά την μεταφορά του λιμανιού το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο ωστόσο μετανάστες είχαν βρει τον τρόπο να φορτίζουν τα κινητά τους μέσα σε αυτό. Μόλις σήμερα είχε παρθεί απόφαση για κατεδάφιση του κτιρίου μιας και είχε κριθεί επικίνδυνο.

“Πρώτα ένοιωσα ένα κρότο και μετά μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό”

Τις στιγμές της κατάρρευσης της οροφής του κτιρίου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας περιγράφει πολίτης, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ειδικότερα, όπως λέει «τη στιγμή που βρισκόμουν στο γραφείο μου το οποίο είναι απέναντι από το παλιό λιμάνι, άκουσα πρώτα ένα κρότο και μετά ένοιωσα μία μικρή δόνηση, σαν σεισμό».

Στη συνέχεια, προσθέτει, «άνοιξα το παράθυρο και τα είδα όλα κατεδαφισμένα».

Ταυτόχρονα, όπως περιγράφει «είδα ανθρώπους να βγαίνουν από τον χώρο που στεγάζονταν παλιά τα κρατητήρια του Λιμενικού, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια τους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει