Ενθουσιασμένοι Γερμανοί δήμαρχοι που επισκέφθηκαν τον Αλμυρό καλεσμένοι του δημάρχου Εσερίδη

Κύριος στόχος της επίσκεψης η ενοποίηση στις ήδη υπάρχουσες επαφές και η δημιουργία νέων

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τον Δήμο Αλμυρού επισκέφθηκαν το τριήμερο 22 έως 24 Οκτωβρίου 2018, Γερμανοί Δήμαρχοι από τους Δήμους Hofstetten και Haslach αντίστοιχα, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Εσερίδη.

Κύριος στόχος της επίσκεψης, ήταν η ενοποίηση στις ήδη υπάρχουσες επαφές και η δημιουργία νέων, ώστε να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα συνεργασίας στην ανταλλαγή εμπειριών σε τομείς που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τεχνογνωσία, το περιβάλλον καθώς και τον πρωτογενή τομέα.

Οι Δήμαρχοι επίσης συζήτησαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και της τουριστικής ανάπτυξης που ευνοεί ιδιαίτερα τον Δήμο Αλμυρού λόγω του φυσικού του πλούτου, αλλά και για ευρωπαϊκά προγράμματα.
Μετά τη συζήτηση, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στον Αλμυρό και στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Δήμαρχοι ξεναγήθηκαν στις «Λίμνες Ζερέλια», στο Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, στην τυροκομική εταιρεία «Ρούσσας» καθώς και στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς.

Εντυπωσιάστηκαν από το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία του Αλμυρού και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Εσερίδης έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των συζητήσεων – προτάσεων για την ανάπτυξη στον Δήμο Αλμυρού και ανανέωσε το ραντεβού τους στους προσεχείς μήνες, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών στην έδρα του κάθε Δημάρχου  στην Γερμανία.

Οι Γερμανοί Δήμαρχοι αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Αλμυρό, δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο από αυτά που είδαν όσο και από την φιλοξενία και υποσχέθηκαν να ξαναβρεθούν στην περιοχή, αφού προηγηθεί επίσκεψη ελληνικής αποστολής στη Γερμανία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει