ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ φωταγώγηση των πεσσών στην είσοδο του Βόλου – Στο φως το επί δεκαετίες απαξιωμένο μνημείο

Αχιλλέας Μπέος: Αφήνουμε πίσω μας το σκοτεινό παρελθόν, που με πείσμα το συντηρούσε μια μερίδα ατόμων, πολιτικών απατεώνων, θεωρώντας την πόλη δικό τους μαγαζί

Φωταγωγήθηκαν χθες οι πεσσοί του ρωμαϊκού υδραγωγείου στην περιοχή των Αλυκών, ένα έργο που ξεκίνησε με την μεταφορά του ενός πεσσού και συνεχίζεται με τον εξωραϊσμό και την ανάδειξη των υπολοίπων, δίνοντας πολύπλευρες διαστάσεις στην παρέμβαση του Δήμου Βόλου, που ήρθε μετά από αδράνεια 40 και πλέον ετών, στη διάρκεια των οποίων θρηνήσαμε δυστυχώς ακόμη και ανθρώπινα θύματα.

Παρών στην φωταγώγηση και ο πρωτεργάτης και εμπνευστής του έργου, Αχιλλέας Μπέος, που ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης που πλειοψηφεί στο Δήμο και νόμιμα εκλεγμένος Δήμαρχος της πόλης, δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής που έσπευσαν με ικανοποίηση να δουν το σημαντικό αυτό έργο.

Ο κ. Μπέος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο τελικός στόχος είναι σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, να αναστηλωθούν και οι υπόλοιποι έξι με επτά πεσσοί που βρίσκονται ξεχασμένοι, στο σημείο πίσω από εκεί που τελειώνει αυτή την στιγμή ο φωτισμός, αλλά και να γίνει η μεταφορά και του άλλου πεσσού ώστε να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση του μνημείου.

Μέχρι τότε η φωταγώγηση θα είναι αυτή που βλέπετε, σημείωσε ο κ. Μπέος. Η ουσία είναι ότι «μπήκε το νερό στο αυλάκι», η είσοδος της πόλης παίρνει νέα όψη, καθώς ήταν παρατημένη, και ένα σημαντικό αρχαιολογικό μνημείο παρέμενε κρυμμένο δεκαετίες ολόκληρες.

Πλέον η σημερινή δημοτική αρχή το φωταγωγεί και μαζί με αυτό κάνει αισθητικές παρεμβάσεις με έργα σε ολόκληρη την πόλη. «Αφήνουμε πίσω μας το σκοτεινό παρελθόν, που με πείσμα το συντηρούσε μια μερίδα ατόμων, πολιτικών απατεώνων, θεωρώντας την πόλη δικό τους μαγαζί.

Ο Βόλος αλλάζει σελίδα, πλησιάζουν και οι γιορτές, φωταγωγούμε τον Βόλο από την μία άκρη στην άλλη για να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Η παρέμβαση εδώ είναι άκρως σημαντική γιατί και γιατί αναδεικνύει ένα αρχαίο μνημείο αλλά και φυσικά γιατί με την μεταφορά και του άλλου πεσσού όπως είπα και πιο πριν θα είναι εντελώς ασφαλής η διέλευση των οχημάτων, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Αχ. Μπέος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει