Επεστράφησαν στους δικηγόρους ασφαλιστικές εισφορές από τον ΕΦΚΑ

Πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των δικαιούχων δικηγόρων τα ποσά που είχαν αχρεωστήτως  καταβληθεί ως ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, το 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους ΔΣΑ «Τα χρήματα πιστώθηκαν από τον ΕΦΚΑ – μετά από την παρέμβαση του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δ. Βερβεσού στο νέο Διοικητή του Φορέα – στους λογαριασμούς που οι δικαιούχοι είχαν δηλώσει στον ΕΦΚΑ.

Το γεγονός αυτό αποτελεί δικαίωση της μακροχρόνιας προσπάθειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που ήλθε έστω και με μεγάλη χρονική καθυστέρηση, αλλά επιβεβαιώνει  την πάγια θέση του κλάδου πως «οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν».

Ο ΔΣΑ, ανεφλέγη στην ανακοίνωση «συνεχίζει την προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να επιστραφούν και τα αχρεωστήτως παρακρατηθέντα ποσά στους εμμίσθους συναδέλφους, αλλά και συναδέλφους που εργάζονται με AΠΥ (μπλοκ), δηλαδή το 1/3 από την παρακράτηση των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής.

Πιστεύουμε ότι σύντομα και αυτή η προσπάθεια των δικηγορικών συλλόγων  θα έχει θετικά αποτελέσματα και γι΄ αυτή την κατηγορία των συναδέλφων και θα τους επιστραφούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα για το 2017 ποσά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει