Επιλογή Ευθύνης: Από το μυστρί στο… χαρτί!

“Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να εξηγήσει στον δήμαρχό μας, απλά και κατανοητά, ότι πλέον διάγει τον πέμπτο -και τελευταίο- χρόνο της θητείας του…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ήταν να το ζήσουμε κι αυτό. Θυμίζουμε ότι ο αλήστου μνήμης Παττακός έγινε ανέκδοτο για το περίφημο μυστρί, με το οποίο θεμελίωνε κάθε έργο ανά την Ελλάδα. Εδώ τον φάγανε λάχανο. Μια χαρωπή παρέα, που δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την … αρχιτεκτονική ρύπανση (αχ βρε, Πάνο Τσολάκη, τι σου ‘μελλε να πάθεις!), στήθηκε, με όλα τα κομφόρ, μπροστά από μια ταμπέλα, όχι για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο, ούτε για να … εγκαινιάσει το ξεκίνημα των εργασιών, ούτε για να … εγκαινιάσει την υπογραφή της σύμβασης, ούτε για να … εγκαινιάσει τη δημοπράτηση του έργου. Αλλά για να … εγκαινιάσει την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ! Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες; Καλά κρασιά (της επόμενης χρονιάς)! Ειλικρινά, τι δεν θα δίναμε να είμαστε από μια μεριά να βλέπουμε τους αρμόδιους του ΕΣΠΑ στις Βρυξέλλες να στρέφουν ενεοί το βλέμμα τους προς τον Ύψιστο!

Εν τω μεταξύ, κάποιος θα πρέπει να αναλάβει να εξηγήσει στον δήμαρχό μας, απλά και κατανοητά, ότι πλέον διάγει τον πέμπτο -και τελευταίο- χρόνο της θητείας του, και όχι τον πρώτο. Και να του δώσει να καταλάβει ότι, όταν κάθε λίγο και λιγάκι, επικαλείται ότι όλα τα έργα ήταν βαλτωμένα επί δέκα χρόνια, κοντά στα πέντε είναι δικά του.

Στη συνέχεια, ας έλθουμε στο πολύπαθο Δημοτικό Θέατρο και σε όσα του «διέφυγαν» και πάλι να πει. Εμείς δεν θα μιλήσουμε για τα υπόλοιπα πέντε χρόνια, αλλά για τα τριάμισι της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη, η οποία βρήκε το έργο της ανακαίνισης του Θεάτρου σταματημένο, γιατί είχαν διαπιστωθεί προβλήματα στη στατική επάρκεια του φέροντος οργανισμού του κτηρίου. Χωρίς χρονοτριβή προκήρυξε διαγωνισμό για την εκπόνηση στατικής μελέτης αποτίμησης και ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, και, στις 31-05-2012, υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο. Η μελέτη παραλήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 30-04-2013.

Στις 02-08-2013, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους Δήμους, προκειμένου να προτείνουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ώριμου για άμεση δημοπράτηση, αναπτυξιακού χαρακτήρα έργου. Η πρόταση έπρεπε να υποβληθεί μέσα σε λίγες μέρες, μέχρι τις 30-08-2013. Η προηγούμενη δημοτική αρχή επέλεξε το έργο της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου και της αξιοποίησής του, μάλιστα, και ως Συνεδριακού Κέντρου. Υπήρχε πλήρης ετοιμότητα για το έργο, αφού είχαν ολοκληρωθεί από τον Δήμο όλες οι απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις. Επιπλέον, ο Π. Σκοτινιώτης εξασφάλισε και τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μιχελάκη για το έργο, σε συνάντηση μαζί του, στις 23-08-2013. Είμαστε βέβαιοι πως όλο και κάποιος θα έχει το κινητό της κ. Ζέττας Μακρή, βουλευτού Μαγνησίας και υφυπουργού Υγείας τότε, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση και στήριξε το αίτημα της δημοτικής αρχής.

Τα πράγματα βέβαια ακολούθησαν τους γνωστούς ρυθμούς του ελληνικού κράτους, ήλθαν μετά από λίγους μήνες οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, η αντικατάσταση του κ. Μιχελάκη, λίγες μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, και από τότε άρχισαν να μετράνε τα χαμένα χρόνια. Χαμένα χρόνια που τους βαρύνουν αποκλειστικά. Κι ευτυχώς που -όπως αναγνώρισε και ο Κ. Αγοραστός σε δηλώσεις του στις 29-08-2017- στις αρχές του 2014, όταν άρχισε η προετοιμασία του νέου ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με στενή συνεργασία Περιφέρειας και τότε δημοτικών αρχών Βόλου και Λάρισας, υπήρξε μέριμνα, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των δύο πόλεων, από το οποίο εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου.

Οφείλουμε πάντως να ομολογήσουμε ότι κορυφαία στιγμή της χθεσινής φαρσοκωμωδίας ήταν όταν ο δήμαρχός μας ξέσπασε κατά των υπηρεσιακών παραγόντων και των … σκωπτικών πολιτικών αντιπάλων, που πριν από 1,5 χρόνο επιχείρησαν να χαλάσουν την τρυφερή πολιτική του σχέση με τον κ. Αγοραστό. Για να δώσει, στη συνέχεια, όρκο αιώνιας πολιτικής πίστης! Τέτοιες στιγμές έχει ανάγκη η πολιτική. Γιατί η πολιτική δεν είναι μόνο έργα. Πάνω απ’ όλα είναι συναίσθημα…

Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας για την εθνική επέτειο. Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός!»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει