Επίσκεψη Ζ. Μακρή και Γ. Βούτσινου στις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης Θεσσαλίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της αναμόρφωσης, αναβάθμισης και ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος, πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021, σειρά επισκέψεων σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή και ο κ. Βούτσινος επισκέφθηκαν τα ΕΠΑΛ Βελεστίνου, Αγριάς και Βόλου καθώς και το ΙΕΚ Βόλου, συνομίλησαν με τους Διευθυντές των εκπαιδευτικών δομών και αντάλλαξαν απόψεις για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το ΥΠΑΙΘ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, οι οποίες και θα προάγουν την ανάπτυξη των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, που απαιτούνται για την άσκηση διαφόρων επαγγελματικών ειδικοτήτων αλλά και την αποτελεσματικότερη διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η Υφυπουργός Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Απόστολο Καλογιάννη, παρουσία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλικής Ζιάκα και του Συντονιστή του ΣΣΠΑΕ Θεσσαλίας και Διευθυντή του ΙΕΚ Λάρισας κ. Ευθύμιο Παπαδογιάννη καθώς και τα γραφεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει