Επιστολή Κολυνδρίνη σε Βορίδη και πρόεδρο ΕΛΓΑ, μετά από περιοδεία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές

“Ζητούμε την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου να εκτιμηθεί από τον ΕΛΓΑ, η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί από τη σημερινή χαλαζόπτωση και να γίνει άμεσα η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της περσινής αποζημίωσης και να αποδοθεί στους παραγωγούς…”

Επιστολή προς τους υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βορίδη και πρόεδρο του ΕΛΓΑ Λυκουρέντζο, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη, μετά την περιοδεία της στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές της Μαγνησίας.

Η κα Κολυνδρίνη, στην επιστολή της αναφέρει τα εξής: “Στο 100% των στρεμμάτων που επλήγησαν ανέρχεται η ζημιά που προκάλεσε η σημερινή σφοδρή και μεγάλης διάρκειας χαλαζόπτωση στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και στις περιοχές, Μακρυράχη, Ζαγορά και Πουρί του Νομού Μαγνησίας. Τα κτήματα τα οποία επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή, με τους παραγωγούς μήλων, αχλαδιών, κερασιών και κηπευτικών να είναι σε απόγνωση και να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό. Είναι η δεύτερη συνεχή χρονιά που η παραγωγή τους καταστρέφεται από καιρικά φαινόμενα και ενώ δεν τους έχει καταβληθεί ακόμη ολόκληρο το ποσό από την αποζημίωση της περσινής χρονιάς.

Ζητούμε την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου να εκτιμηθεί από τον ΕΛΓΑ, η ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί από τη σημερινή χαλαζόπτωση και να γίνει άμεσα η εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της περσινής αποζημίωσης και να αποδοθεί στους παραγωγούς, που βλέπουν για μια ακόμη χρονιά την παραγωγή τους κατεστραμμένη στα κτήματά τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την ευαισθησία που έχετε επιδείξει όποτε και όταν χρειάστηκε και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει