Επιτυχής η συνάντηση προσφοράς των Μαμάδων για την «Ελληνική Μέριμνα Βόλου»

Χωρίς τον εθελοντισμό, τουλάχιστον στην Ελλάδα, πολλά έργα φιλανθρωπικών οργανώσεων θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν και κατ’ επέκταση πολλοί συνάνθρωποί μας και ανάμεσά τους και παιδιά θα είχαν μείνει χωρίς βοήθεια, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση, η οποία συνεχίζεται ως εξής:

“Το δίκτυο «Μαμάδες της Μαγνησίας» (https://www.facebook.com/mamadesmagnisias/), επειδή τα μέλη του πιστεύουν βαθιά ότι πρέπει να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας, πραγματοποίησε με επιτυχία το Σάββατο 21/10 στο τεχνοδρόμιο πολιτισμού  Έλ-λα εκδήλωση προσφοράς και αγάπης με δέκτη την «Ελληνική Μέριμνα Βόλου».

Η τοπική κοινωνία και τα μέλη του δικτύου ένωσαν τις δυνάμεις και συγκέντρωσαν υλικά πρώτης ανάγκης: τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη καθαρισμού & οικιακής χρήσης με στόχο να υποστηρίξουν το έργο του οργανισμού «Ελληνική  Μέριμνα Βόλου»  και να διδάξουν στα παιδιά  έμπρακτα τη σημασία και τη χαρά της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ομαδικότητας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο  επίκουρος καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά Κώστας Μάγος. Στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Έλ-λα ο κύριος Κώστας Μάγος  πραγματοποίησε  δράση φιλαναγνωσίας με αφορμή το βιβλίο του ΄΄Καλώς ήρθες Καρακάξα΄΄ που αφορά μια ιστορία που βοηθά να γνωρίσουν τα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους δημιουργούνται και αναπαράγονται οι προκαταλήψεις. Αυτή η ιστορία δημιουργεί στα παιδιά μερικά ερωτήματα, με πρώτο και κύριο αυτό: Είναι πάντα τα πράγματα έτσι όπως φαίνονται, ή πρέπει να τα ψάχνουμε λίγο παραπάνω, για να μη γινόμαστε, ακόμα και άθελά μας, άδικοι;

Αξιέπαινη ήταν η συμμετοχή των  μαθητών  της Ε τάξης του Δημοτικού σχολείου ‘’Άγιος Ιωσήφ’’ που με ενθουσιασμό  ανταποκρίθηκαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια  συνεισφέροντας από την καντίνα αγάπης  που λειτουργεί στον χώρο του σχολείου τους και κατάφεραν  να δώσουν χέρι βοήθειας στο έργο  της «Ελληνικής Μέριμνας Βόλου».

Η κυρία Δωροθέα Πέρπερα διαχειρίστρια του δικτύου ‘’Μαμάδες της Μαγνησίας’’ (https://www.facebook.com/mamadesmagnisias/) ευχαριστεί τα μέλη του δικτύου, την κ. Ηρώ Ραφτάκη και την κ. Ελένη Μπρισμπέου (κοινωνική λειτουργό) εκπροσώπους της «Ελληνικής Μέριμνας Βόλου», το συγγραφέα κ. Κ. Μάγο και τα παιδιά, τους εθελοντές φιλανθρωπικών οργανώσεων του Βόλου, τους χορηγούς, τους ιδιοκτήτες του χώρου, γιατί χωρίς τη βοήθεια και την άψογη συνεργασία όλων  των παραπάνω δεν θα πραγματοποιούνταν τόσο αποτελεσματικά ο καλός σκοπός της δράσης, η αλληλεγγύη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει