Έρχεται το πρώτο μαζικής παραγωγής 3D εκτυπωμένο αυτοκίνητο

Το πρώτο μαζικής παραγωγής ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι εκτυπωμένο σε μορφή 3D θα κάνει την εμφάνισή τουστην αυτοκινητοβιομηχανία και πρόκειται να φέρει επανάσταση.

Η εταιρία ηλεκτροκίνητων οχημάτων XEV με έδρα την Ιταλία, συνεργάστηκε με την εταιρία Polymaker για την εκτύπωση ενός μικροσκοπικού οχήματος που ονομάζεται LSEV και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Πολιτισμού Τρισδιάστατης Εκτύπωσης στη Σαγκάη.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Polymaker, Dr. Luo Xiaofan, δήλωσε ότι «το XEV είναι το πρώτο πραγματικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το αυτοκίνητο αξίζει 7.500 δολάρια, ζυγίζει μόλις 445 κιλά και μπορεί να εκτυπωθεί σε διάστημα τριών μόνο ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα όχημα μεγάλων επιδόσεων, καθώς η μέγιστη ταχύτητά του μπορεί να φτάσει τα 70χλμ/ωρα. Με μια μόνο φόρτιση αντέχει να διανύσει αποστάσεις 150 χλμ. Μπορεί να μην αποτελεί ιδανική επιλογή για μεγάλα ταξίδια, αποτελεί όμως ιδανική λύση για τις μετακινήσεις εντός της πόλης.

Με τη σφραγίδα των αυτοκινήτων του μέλλοντος το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μειώσει αισθητά τη χρήση πλαστικών εξαρτημάτων από 2.000 σε 57, γεγονός που το καθιστά πολύ ελαφρύτερο από τα παραδοσιακά οχήματα. Όλα τα ορατά μέρη του EV είναι εκτυπωμένα, εκτός από τα καθίσματα και τα τζάμια.

Η παραγωγή του προβλέπεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019

Μπορεί επίσης να σας αρέσει