Έργα 4,6 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση του οδικού δικτύου Πηλίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη: “Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο μας…”

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.650.000,00 ευρώ, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων από θεομηνία Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018 (Τμήμα Ανήλιο – Τσαγγαράδα), προχωρούν προς υλοποίηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προκηρύχθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης.

Τα προβλεπόμενα έργα είναι χωματουργικά, έργα σταθεροποίησης, έργα αποστράγγισης, έργα οδοστρωσίας και ασφαλτικά.

Οι θέσεις που θα πραγματοποιηθούν οι επεμβάσεις με το παρών έργο είναι:
1. Άγιος Δημήτριος (περί της χ.θ 64+800) : Η θέση αστοχίας εκδηλώθηκε στο κατάντη όριο της οδού λίγο πριν τον Άγιο Δημήτριο μετά την διασταύρωση της Εθνικής οδού  Κισσού-Χανίων.
2. Στον Κισσό (περί της χ.θ. 63+910) : Η θέση αστοχίας εκδηλώθηκε στο κατάντη όριο της νέας οδού Κισσού – Χανίων λίγο πάνω από τον Κισσό.
3. Στην Μαυρούτσα (περί των χ.θ 60+000-χ.θ 64+000):  Η θέση αστοχίας είναι εκτεταμένη, δίνεται σαν δύο περιοχές  συνεχόμενες Κισσός 4 και Κισσός 5 και η αστάθεια εκτίνεται μεταξύ Μαυρούτσας και Μούρεσι.
4. Μετά την Μαυρούτσα και προς τον Κισσό καταγράφονται άλλες δύο θέσεις  αστοχιών και οι δύο στο κατάντη όριο της οδού. Η μία αναφέρεται ως Μαυρούτσα 2  και η άλλη ως Μαυρούτσα 3.
5. Στον οικισμό της Τσαγκαράδας καταγράφονται άλλες τρεις θέσεις
Η πρώτη στην είσοδο του οικισμού στην στροφή ερχόμενος από Ξουρίχτι (ρέμα) (περί της χ.θ 51+850)
Η δεύτερη σε σχετικά ευθύγραμμο τμήμα της οδού μετά τους Αγίους Αποστόλους και
Η τρίτη στην έξοδο του οικισμού προς Μούρεσι στην τελευταία στροφή (ρέμα) (περί της χ.θ. 55+990)
6. Στον οικισμό του Μουρεσίου καταγράφονται άλλες δύο θέσεις αστοχιών
Η πρώτη (διπλή) στο 58ο χιλιόμετρο και αφορά αστοχία οδοστρώματος στο κατάντη όριο και εν συνέχεια ολική βύθιση  οδοστρώματος
Η δεύτερη αφορά καθολική βύθιση οδοστρώματος  και έμφραξη της οδού στη μία λωρίδα κυκλοφορίας  λόγω κατάπτωσης βράχου.
7. Τέλος στην παρούσα  μελέτη περιλαμβάνονται  και διάφορα σημεία με τοπικές αστοχίες του οδοστρώματος  που αφορούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρωσίας.

Όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη: «Συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα ουσίας, έργα χρήσιμα για τον τόπο μας. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και τους Δήμους της περιοχής μας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την καθημερινότητα των ανθρώπων της Μαγνησίας. Η προσπάθεια μας είναι καθημερινή, προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε έργα που είναι προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει