Ερώτηση Μαραβέγια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις που απαλλάσσονται από την καταβολή μισθωμάτων

Διευκρινίσεις σχετικά με το μέτρο της απαλλαγής από την καταβολή μισθωμάτων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, ζητεί ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής, σύμφωνα με επιχειρηματίες του Βόλου έχει εμφανιστεί πρόβλημα στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον προσδιορισμό των πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή τους από την καταβολή του συνολικού μισθώματος ή 40% αυτού κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021.

Ειδικότερα, με βάση τους δυο σχετικούς πίνακες της υπουργικής απόφασης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ορισμένοι ΚΑΔ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για ολική απαλλαγή. Ενδεικτικά αναφέρεται ο ΚΑΔ 56.30 (δραστηριότητες παροχής ποτών) όπου οι οκταψήφιοι κωδικοί 56.30.10.03, 56.30.10.04 και 56.30.10.06 αφορούν επιχειρήσεις που είναι εν μέρει ανοιχτές, δημιουργώντας σύγχυση για το ποιος ακριβώς ΚΑΔ λαμβάνεται τελικά υπ’όψη (κύριος ή δευτερεύων) κατά τον καθορισμό του ποσοστού απαλλαγής τους από τα μισθώματα Ιανουάριου – Φεβρουάριου του 2021.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό εάν:

1. Αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παροχής διευκρινήσεων επί της συγκεκριμένης
υπουργικής απόφασης για τις εν λόγω περιπτώσεις;

2. Εξετάζεται τροποποίηση της υπουργικής απόφασης προκειμένου να συμπεριληφθούν και άλλες επιχειρήσεις στις ωφελούμενες από το μέτρο της απαλλαγής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει