Έσερναν 82χρονη γιαγιά από δωμάτιο σε δωμάτιο για να βρουν λεφτά

Από δωμάτιο σε δωμάτιο έσερναν δύο ληστές μια 82χρονη γυναίκα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. 

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας και αφορά στην επίθεση σε βάρος ηλικιωμένης σε απομακρυσμένα χωριά του νομού. Μια από αυτές ήταν και η συγκεκριμένη που εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων και από την οποία κρίθηκαν ένοχοι δύο Ρομά.

Oι δύο άνδρες πριν λίγους μήνες βρέθηκαν στην Καρυά Ελασσόνας και με το πρόσχημα πως πουλούσαν οπωροκηπευτικά, επιτέθηκαν και λήστεψαν μια 82χρονη ανυπεράσπιστη γυναίκα στο ίδιο της το σπίτι. Η ηλικιωμένη περιέγραψε ενώπιον αστυνομικών αρχών τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. Ο ένας εκ των Ρομά καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για ληστεία και ο άλλος σε 4 χρόνια φυλάκισης για απλή συνέργεια.

«Καθόμουν μόνη μου στη βεράντα του σπιτιού μου. Κάποια στιγμή σταμάτησε έξω ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Κατεβαίνει ο συνοδηγός και μου λέει πως πουλάνε είδη μαναβικής και με ρωτάνε αν θέλω να αγοράσω. Εγώ είπα πως δεν θέλω τίποτα. Επίσης με ρώτησε αν έχω να τους δώσω αυγά αφού είδαν τις κότες.

Και πάλι όμως τους είπα πως δεν έχω να τους δώσω» περιέγραψε η ηλικιωμένη μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Στη συνέχεια μετά από δέκα λεπτά μπήκα μέσα να μαγειρέψω. Άκουσα ένα θόρυβο. Νόμιζα πως ήταν ο άντρας μου. Μίλησα μα δεν απάντησε. Τότε πήγα στην κρεβατοκάμαρα. Με το που έπιασα να ανοίξω την πόρτα ένα άνδρας με έπιασε με τα χέρια από τον λαιμό και με βία μου έκοψε την αλυσίδα με τον σταυρό. Ταυτόχρονα μου έβγαλε τα τρία δαχτυλίδια που είχα στα δάχτυλα.

Εγώ πανικοβλήθηκα και δεν μπόρεσα να του αντισταθώ. Στη συνέχεια και ενώ με είχε ακόμα πιασμένη από τον λαιμό, με έσερνε από δωμάτιο σε δωμάτιο και ανοίγοντας συρτάρια και ντουλάπες μου έλεγε πού έχω λεφτά να του δώσω, γιατί αλλιώς θα με σκότωνε. Στο συρτάρι της κουζίνας είχα ένα πορτοφόλι. Πήρε τριάντα ευρώ και έφυγε πεζός και κλείδωσε νωρίτερα την κύρια είσοδο. Βγήκα από την μπαλκονόπορτα και πήρα τηλέφωνο την κόρη μου».

Οι δράστες αφού πήραν τα χρυσαφικά, βρέθηκαν στη Λάρισα για να πουλήσουν σε χρυσοχοείο. Συνελήφθησαν τόσο οι δύο νεαροί δράστες 20 και 21 ετών όσο και το ζευγάρι των χρυσοχόων για αποδοχή προϊόντων. Το δικαστήριο αποφάνθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αυτό σημαίνει πως ο ένας εκ των δύο Ρομά που ήταν προσωρινά κρατούμενος με αυτήν την απόφαση αποφυλακίζεται έως να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση

Μπορεί επίσης να σας αρέσει