Εθελοντική αιμοδοσία στην Άνασσα

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 9-2-2021
Ντούμας Σωτήρης
Εμπορικός Διευθυντής Κλινικής ΆΝΑΣΣΑ

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πολλά ακούγονται για τις ανάγκες σε αίμα… Τελικά, χρειαζόμαστε αίμα;

Από τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τις πολύωρες επεμβάσεις, από την αιμοκάθαρση μέχρι τη μεσογειακή αναιμία, από τη χορήγηση λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι τα τροχαία ατυχήματα, οι ανάγκες των χρόνιων ασθενών, παντού χρειαζόμαστε μονάδες αίματος.

Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος στον τομέα αυτό;

Κατά την προσωπική μου άποψη, όχι όσο θα έπρεπε.

Πρέπει να επιτευχθεί ευαισθητοποίηση και για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί κανείς για την αιμοδοσία, αλλά και το κυριότερο να ευαισθητοποιηθεί και να συγκινηθεί αν θέλετε από την ουσία της εθελοντικής προσφοράς, να την ενστερνιστεί ως τρόπο σκέψης και ζωής.

Η ανάγκη για αίμα δε σταματά! Και η αιμοληψία που προτείνουμε είναι ένα εύκολος τρόπος, αποφεύγοντας τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία.

Σ’ αυτό βοηθά η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γ. Ν. Βόλου, η οποία κάνει σπουδαία και εξαιρετική δουλειά.

Πώς θεωρείτε ότι μπορεί να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος;

Πρέπει να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης για τα αποθέματα αίματος της χώρας, του τόπου μας, των αναγκών μας. Και οι ανάγκες μας είναι μεγάλες….

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι μονάδες που απαιτούνται για τις όποιες ανάγκες δε μπορούν να παραχθούν με οποιονδήποτε τρόπο, παρά μόνο να ληφθούν μέσω αιμοληψίας.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η εθελοντική αιμοδοσία της ΆΝΑΣΣΑ;

Η εθελοντική αιμοδοσία της ΆΝΑΣΣΑ θα λάβει χώρα την Τρίτη 9-2-2021 από 9.00 έως 13.00 έξω από την κλινική, Βερναρδάκη 13 στο Βόλο.

Σας περιμένουμε…

Μπορεί επίσης να σας αρέσει