Έτοιμοι να γράψουν ιστορία στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μεγάλες στιγμές θα ζήσουν το Σαββατοκύριακο οι 30.000 αγωνιζόμενοι που θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, είτε στην κλασική απόσταση των 42.195 μέτρων, είτε στους παράλληλους αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων. Θα γραφτούν στην ιστορία όχι μόνο επειδή θα διανύσουν τη διαδρομή όπου γεννήθηκε παγκοσμίως ο Μαραθώνιος, αλλά και επειδή θα μετέχουν στον αγώνα που μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, θα δείξει ότι τα πάντα μπορούν να επανέλθουν στη ζωή μας αρκεί να υπάρχουν υπευθυνότητα και αυστηρά μέτρα ως προς το πρωτόκολλο.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου έχει τριψήφιο αριθμό μελών που γράφτηκε στους αγώνες, έτσι για ακόμη μία χρονιά θα πραγματοποιήσει την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του έτους για οποιοδήποτε άθλημα στη Μαγνησία. Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή, όπου έξω από το κατάστημα Aspirina από ώρες 14.00 ως 17.00 θα μοιραστούν τα πακέτα συμμετοχής σε κάθε δρομέα. Όλους θα τους περιμένει μια έκπληξη, καθώς θα λάβουν δωρεάν το νέο t-shirt του συλλόγου. Το t-shirt δεν έχει χορηγούς, χρηματοδοτείται από τον σύλλογο, και θα μπορούν να το παραλαμβάνουν επίσης δωρεάν είτε την Παρασκευή είτε στο επόμενο διάστημα όλα τα (416) μέλη του ΣΔΥ Βόλου, ανεξάρτητα από το αν θα τρέξουν στην Αθήνα. Μοναδική προϋπόθεση για όλους, να εξοφλήσουν αν δεν το έχουν ήδη κάνει, τη συνδρομή μέλους 2021, 5 ευρώ. Το νέο t-shirt θα παίρνει επίσης δωρεάν από την Παρασκευή και για πάντα στο μέλλον κάθε νέο μέλος που θα γράφεται στον ΣΔΥ Βόλου, με συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής, 5 ευρώ.

Το Σάββατο στις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ομαδική αναχώρηση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας έξω από το Δημαρχείο. Παράλληλα θα γίνει η ομαδική φωτογράφηση των μελών του ΣΔΥΒ έτους 2021-2022 και καλούνται όλα τα (416) μέλη του συλλόγου να παρευρίσκονται, ακόμη κι αν δεν τρέξουν στην Αθήνα, ή αν θα πάνε εκεί με δικό τους μέσο. Μετά την ομαδική φωτογράφηση, θα βγει και ξεχωριστή φωτογραφία από το γυναικείο team, και θα ακολουθήσει η αναχώρηση για την Αθήνα.

Η διαμονή θα γίνει στο ξενοδοχείο 4 αστέρων Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57, που είναι πολύ κοντά στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο συνεπώς δεν χρειάζεται συγκοινωνία. Η πλήρης ενημέρωση για το πρόγραμμα και όλα τα διαδικαστικά δημοσιεύονται στη σελίδα του συλλόγου στο facebook, και στο λινκ https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/

Οι δρομείς του συλλόγου καλούνται επίσης να βρίσκονται στην Αθήνα και στον Μαραθώνα για ομαδική φωτογράφηση πριν την εκκίνηση κάθε αγώνα, ως εξής :

10χλμ Σάββατο ώρα 16.00 απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, στα περίπτερα εκθετών

5χλμ Κυριακή ώρα 7.15 στο απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, στα περίπτερα εκθετών

Μαραθώνιος Κυριακή ώρα 7.45 στην αψίδα εκκίνησης του Μαραθωνίου

Η επιστροφή για τον Βόλο την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει μετά τον τερματισμό και του τελευταίου Μαραθωνοδρόμου του ΣΔΥΒ. Πριν και μετά τον αγώνα, κάθε μέλος μπορεί να στέλνει τις φωτογραφίες του στον σύλλογο ώστε να εμπλουτιστεί το αναμνηστικό άλμπουμ που δημοσιευτεί από τον ΣΔΥ Βόλου και θα ανανεώνεται διαρκώς.

Ο Θεόδωρος Στόρτος είναι ο παλαιότερος δρομέας του ΣΔΥ Βόλου που θα τρέξει όπως δεκάδες φορές ακόμη τη διαδρομή των 42.195 μέτρων. Τις 21 σερί συμμετοχές στην Αυθεντική διαδρομή από το 1999 μέχρι σήμερα θα συμπληρώσει ο Κώστας Παλάντζας. Το πανέλλήνιο θα συγκινήσει όπως και το 2019 ο τυφλός δρομέας Γιώργος Παρίσσης που με συνοδό τον Βαγγέλη Γιακάκογλου, μαραθωνοδρόμο του ΣΔΥΒ από δεκαετίες, θα τρέξει την τόσο μεγάλη αυτή απόσταση. Μεγάλη τιμή αποτελεί για τον Γιώργο Δαφνή η συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του ΓΣ Ιλισσού. Ο γιατρός νευροχειρουργός πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Νίκος Χαυτούρας μέλος του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει στα 10 χιλιόμετρα. Μέλη του ΣΔΥΒ θα έρθουν ακόμη και από την Ολλανδία όπου μένουν, ενώ η Κατερίνα Putz από τη Γαλλία, μέλος του ΣΔΥΒ, θα είναι στα 10χλμ. Στην ίδια απόσταση, δυνατή επίδοση θα κυνηγήσει ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, όπως και ο Ανδρέας Βύρλιος στον Μαραθώνιο. Ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού Χρήστος Ζαβός θα τρέξει με τον ΣΔΥΒ τα 10χλμ. Οικογένειες όπως των Τσαμασιώτη, Λουλούδη, Σταθούρου, Κουτσαυτίκη, θα τρέξουν στις διάφορες αποστάσεις. Η λίστα συμμετοχών από τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου είναι ατέλειωτη, και θα δημοσιευθεί μαζί με τα αποτελέσματα μετά τον αγώνα. Συνοδοί των δρομέων θα είναι επίσης πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου εύχεται στους δρομείς του καλό αγώνα, να απολαύσουν κάθε μέτρο της διαδρομής και να περάσουν πολύ όμορφα στην διήμερη εκδρομή.

Και άλλες δράσεις

Δεν θα περάσουν παρά μόνο 7 ημέρες από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα πάρει σειρά η Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει με 6 αγώνες σε μία ημέρα, όλους εξ αναβολής : τον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, 2 αγώνες των 10χλμ, 2 των 5χλμ. Οι εγγραφές από τον ΣΔΥΒ ξεπέρασαν τις 150, και το πρόγραμμα της συμμετοχής για τα μέλη του θα δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει ομαδικά, έτσι κάθε αγωνιζόμενος πρέπει να στείλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στο μέιλ του συλλόγου [email protected], ή στον Κώστα Παλάντζα. Όσοι το έχουν ήδη στείλει για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, δεν χρειάζεται να το ξαναστείλουν.

Ο Γιάννης Κλόκας είναι ο πρώτος αθλητής του ΣΔΥ Βόλου που ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2021. Στην ποδηλατική Ανάβαση Υμηττού που έγινε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, κατέλαβε την 4η θέση.

Πενταμελής αποστολή πήγε από τον Βόλο στη Βόρεια Μακεδονία, και πραγματοποίησε 9ωρη πεζοπορία 22 χιλιομέτρων από το Εθνικό Πάρκο στην κορυφή Pelister 2.601μ. Η παρουσία από τον ΣΔΥ Βόλου υπήρξε από τον Ζήνωνα Λουλούδη. Αρχηγός και διοργανωτής της αποστολής ήταν ο Έρικ Βλάχος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει