Εξαγγελία Τριαντόπουλου από τη Ν. Αγχίαλο στο Marconi 96,1 για τις αποζημιώσεις: Η πολιτεία είναι εδώ – Νέο θεσμικό πλαίσιο για ταχύτερες διαδικασίες

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Στόχος να μπορεί να στηριχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται…”

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές εξήγγειλε το πρωινό της Δευτέρας ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, την ώρα που πραγματοποιούσε αυτοψία μαζί με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ υπό τον επόπτη κ. Σπύρο Σπυρόπουλο, στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία αγροτικές περιοχές της Νέας Αγχιάλου αλλά και αυτές του Κροκίου Αλμυρού.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τριαντόπουλος εξήγησε: “Η πολιτεία είναι εδώ από την πρώτη στιγμή, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση σε όλη τη χώρα, για να διασφαλίσει το εισόδημα των αγροτών και αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ”.

Ενώ λίγο αργότερα εξήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου ως προς τις αποζημιώσεις – χρηματοδοτήσεις από φυσικές καταστροφές, αφού πλέον έχει διαπιστωθεί ότι οι χρονοβόρες διαδικασίες δυσχεραίνουν τη βιωσιμότητα των πληττόμενων επιχειρήσεων. Όπως τόνισε ο κ. Τριαντόπουλος γίνεται μια προσπάθεια εξορθολογισμού του πλαισίου, ώστε η διαδικασία να γίνεται ταχύτερα, να μην χάνονται πόροι και ταυτόχρονα να μπορεί να στηριχθεί και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Τριαντόπουλος αποκάλυψε ότι την περιοχή θα επισκεφθεί στις 13 Αυγούστου ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νικος Δουκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει