Φονικός καύσωνας στην Ιαπωνία

Μετά τις καταρρακτώδεις βροχές, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, που άφησαν πίσω τους 222 νεκρούς, την Ιαπωνία σαρώνει τώρα κύμα καύσωνα, που έχει ήδη στοιχίσει 14 ζωές το τελευταίο τριήμερο.

Οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων στις επαρχίες στο δυτικό τμήμα της χώρας, που χτυπήθηκε από τις βροχές και τις πλημμύρες. Εκτός από τους 222 νεκρούς, ακόμα 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τη Δευτέρα, την ημέρα της εθνικής εορτής της Ιαπωνίας, τους 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, και σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία, δημιούργησαν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, ανάμεσά τους μια 90χρονη γυναίκα που βρέθηκε αναίσθητη. Χιλιάδες άλλοι άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας ή αφυδάτωσης, που αποδίδονται στην υπερβολική ζέστη.

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη δυτική Ιαπωνία, μερικές ημέρες μετά τη βροχόπτωση-ρεκόρ που προκάλεσε τις χειρότερες κατολισθήσεις και πλημμύρες στη χώρα εδώ και δεκαετίες, που εκτόπισαν 5.000 ανθρώπους και άφησαν 200.000 χωρίς υδροδότηση. Πάνω από 60.000 πυροσβέστες, αστυνομικοί και στρατιωτικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αρωγής, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, αν όχι περισσότερο, όπως προειδοποίησε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει