ΦΩΤΟ: ΗΧΗΡΟ μήνυμα χιλιάδων Βολιωτών προς την κυβέρνηση κατά της καύσης των σκουπιδιών

Δημήτρης Καζάκης, Νίκος Χουντής και Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων

Ηχηρό το μήνυμα προς την κυβέρνηση και την ακολουθούμενη πολιτική της στην καύση των σκουπιδιών, από τους Βολιώτες και όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών, για συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο του Βόλου.

Γονείς με παιδάκια και καροτσάκια στα χέρια, ηλικιωμένοι και άνθρωποι απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα, μαζί με εκπροσώπους φορέων, συλλογικοτήτων και κομματικών οργανώσεων ένωσαν την φωνή τους, ζητώντας το αυτονόητο, καθαρά αέρα για τα παιδιά τους και τους ίδιους.

Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος του ΕΠΑΜ: Διεκδικούμε την υγεία των παιδιών μας και των επόμενων γενιών. Σε αυτές τις πονηρές εποχές που ζούμε, τίποτα δεν είναι αθώο. Ιδιαίτερα όταν μιλάνε για ανάπτυξη οι κυβερνώντες και έχουν ξεπουλήσει τα πάντα. Άρα, σε μια χώρα που τελεί υπό μνημονικαή κατοχή, το να σου λένε ότι η ανάπτυξη θα έρθει από την καύση των σκουπιδιών και από τοξικά απόβλητα, είναι επικίνδυνο και θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας από τώρα.

Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας: Η παρουσία μου εδώ και των δυνάμεων της ΛΑΕ είναι για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός συνεχίζεται για να σταματήσει η καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, για να μη δοθεί άδεια για τη δημιουργία εργοστασίου SRF. Οι τελευταίες πληροφορίες ότι έχει παγώσει αυτή η άδεια δεν μας πείθουν, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και πιστεύουμε ότι ο βολιώτικος λαός και με αυτή την κινητοποίηση θα καταφέρει να δώσει ένα μήνυμα σε κυβερνήσεις ότι όσο δίνουν τέτοιες άδειες, θα τον βρίσκουν απέναντί τους. Ο αγώνας υπέρ του περιβάλλοντος και της υγείας είναι προτεραιότητα, αναγκαιότητα και αυτή η αναγκαιότητα τελικά θα κερδίσει.

Μάρκος Βαξεβανόπουλος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών: Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον Βόλο, σήμερα όλοι οι πολίτες που δεν έχουν κανένα οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον από την καύση σκουπιδιών, είναι εδώ και διαδηλώνουμε. Διότι, είδαμε ότι ο κόσμος που μαζεύτηκε το 2018 αντέδρασε αλλά αυτοί που μας κυβερνάνε δεν ακούνε. Οπότε, σήμερα δυναμώνουμε τη φωνή μας και από εδώ, από το Δημαρχείο του Βόλου, που λέμε όχι στη μονάδα παραγωγής SRF, θα πάμε στην ΑΓΕΤ όπου θα πούμε «όχι στην καύση σκουπιδιών». Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι όλοι έχουν ανταποκριθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει