ΦΩΤΟ: Και συνεχίζει η Κολυνδρίνη… με αποκαταστάσεις 1,2 εκατ. ευρώ στον Αλμυρό και τρεις αναπλάσεις Παιδικών Χαρών στην Αλόννησο

Σε συνεργασία με τον δήμο Αλμυρού και τον δήμο Αλοννήσου

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών, προκληθεισών από χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων του Δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 1.240.000,00€ ευρώ.

Αντικείμενο των εργασιών, η αποκατάσταση των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ, στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού, οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο και είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές βλάβες στο οδόστρωμα του οδικού δικτύου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η εργολαβία αφορά στην αποκατάσταση της οδογέφυρας, στη θέση “Πλατανόρεµα”, στην οδό Αλµυρού – Β.Ι.Π.Ε. Αλµυρού και στην αποκατάσταση οδοποιίας στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη σε δηλώσεις της ανέφερε «Η νέα οδογέφυρα Πλατανορέματος, που κατασκευάζεται με σύγχρονες προδιαγραφές, πρόκειται να αντικαταστήσει ουσιαστικά την υπάρχουσα οδογέφυρα, η οποία κρίνεται ανεπαρκής κυκλοφοριακά λόγω του µικρού πλάτους καθ’ ότι επιτρέπει την κυκλοφορία ουσιαστικά σε µία διεύθυνση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμυρού, σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε και υλοποιούμε αυτό το πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, ενώ συνεχίζουμε και τις εργασίες αποκατάστασης οδοποιίας, που στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών».

Η ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων αφορά την εξάλειψη τοπικών φθορών του ασφαλτικού οδοστρώματος και την ανακατασκευή των ασφαλτικών στρώσεων για την αποκατάσταση της ομαλότητας. Η αποκατάσταση θα γίνει σε συνεχή τμήματα ή σε τοπικές βλάβες όπου απαιτείται με έμφαση την περιοχή Αργιλοχώρι – Μπέίκα.

Παρεμβάσεις αναπλάσεων τριών παιδικών χαρών στην Αλόννησο

Με ταχείς ρυθμούς, προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλοννήσου, που είναι και ο κύριος φορέας του έργου, οι παρεμβάσεις αναπλάσεων τριών υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Αλοννήσου, η ολοκλήρωση των οποίων αναμένεται περί τα τέλη Νοεμβρίου. Ειδικότερα, το εν λόγω έργο, προϋπολογισμού  82.811,43 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Δήμο Αλοννήσου, αφορά στις παιδικές χαρές Αγίας Παρασκευής, Αστυνομίας και Βότση.

Αντικείμενο των εργασιών είναι:

  • Μεταφορά και τοποθέτηση  κρασπέδων
  • Κατασκευή νέων επιστρώσεων
  • Μεταφορά και τοποθέτηση νέων οργάνων
  • Κατασκευή  κρήνης
  • Μεταφορά και τοποθέτηση καθιστικών
  • Μεταφορά και τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας εισόδου
  • Τοποθέτηση μεταλλικών μπαρών ασφαλείας στην είσοδο – έξοδο της παιδικής χαράς για τη μείωση της ταχύτητας εξόδου των παιδιών
  • Τοποθέτηση μεταλλικών σχαρών για την απορροή των ομβρίων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλοννήσου βελτιώνουμε τρεις παιδικές χαρές μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου. Με την ολοκλήρωση των έργου της ανάπλασης αναδεικνύουμε τρεις νέους χώρους ψυχαγωγίας με όλα τα σύγχρονα μέσα. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε για χρήση στα μικρά παιδιά καλαίσθητους χώρους με νέες και σύγχρονες δραστηριότητες, οι οποίες θα είναι απόλυτα ασφαλής και θα αναβαθμίζουν σημαντικά την αισθητική των παιδικών χαρών στο νησί. Το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις και κατασκευάζεται σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει