ΦΩΤΟ – ΚΑΙΡΟΣ: Ο “Τηλέμαχος” σαρώνει Αν. Πήλιο και Β. Σποράδες – Ποιά σχολεία θα είναι κλειστά την Τρίτη

Αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη: “Σε πλήρη επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας…” – Χαμήλες οι θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Μαγνησία, ακόμα και μέσα στο Βόλο

Το Ανατολικό Πήλιο και τις Β. Σποράδες “χτυπάει” λυσσαλέα τις τελευταίες ώρες ο “Τηλέμαχος”, σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέας Κολυνδρίνη στο e-Volos.gr, με τη χιονόπτωση να πλήττει λιγότερο τη Σκιάθο και περισσότερο την Αλόννησο, στην οποία το ύψος του χιονιού άγγιξε τα 25 εκ. εκτός και τα 5 εκ. μέσα στη χώρα και ακόμα περισσότερο την Σκόπελο, στην οποία ξεπέρασε τα 30 εκ. και την Γλώσσα που άγγιξε περίπου το μισό μέτρο.

Με απόφαση και των τριών Δημάρχων, την Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στα νησιά θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστά επίσης θα παραμείνουν λόγω παγετού όλα τα σχολεία του Δήμων Αλμυρού, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Ν. Πηλίου, ενώ στο Δήμο Βόλου, επίσης λόγω παγετού, κλειστά θα παραμείνουν το Γυμνάσιο Ιωλκού και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Γλώσσα Σκοπέλου

Το χειρότερο όμως που είχαν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των νησιών για αρκετές ώρες, κυρίως όμως της Σκοπέλου, ήταν το πρόβλημα διακοπής της ηλεκτροδότησης, το οποίο αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 23.15 το βράδυ. Στην Αλόννησο το φαινόμενο ήταν μικρότερης διάρκειας, ενώ στη Σκιάθο ευτυχώς το φαινόμενο περιορίστηκε μόνο σε μία περιοχή.

Σύμφωνα με την κα Κολυνδρίνη, στην ηπειρωτική πλευρά της Μαγνησίας, τα φαινόμενα περιορίζονται στο Ανατολικό Πήλιο και πιο συγκεκριμένα από τα Χάνια έως το Προμύρι, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 μηχανήματα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται άλλα τόσα, με την χρήση ωστόσο των αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορισμένα σημεία να θεωρείται επιβεβλημένη και γι’ αυτό και πρέπει οι οδηγοί να τις έχουν απαραιτήτως μαζί τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει