ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Σάκης Κοκκίνης “βούλιαξε” το Πνευματικό Κέντρο για την παρουσίαση του τόμου του Ηγούμενου Εφραίμ για τον Γέροντα Ιωσήφ

Παρουσία του Δημάρχου Μπέου, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και εκπροσώπων των τοπικών αρχών

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σάκης Κοκκίνης σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στο Πνευματικό Κέντρο Βόλου με θέμα την παρουσίαση του τόμου για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και κεντρικό ομιλητή τον ίδιο τον δημιουργό του τόμου, Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τον εξώστη της αίθουσας.

 

Ομιλητές ήταν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο καθηγητής Νίκος Παπαδημητρίου που παρουσίασε το τόμο. Μέρος της εκδήλωσης ήταν η προβολή ντοκυμαντέρ για την ζωή του Γέροντα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε κλιμάκιο της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, κ. Ευσταθίου Γραμμένου.

Ο Σάκης Κοκκίνης στην ομιλία του έκανε αναφορά στην γνωριμία του με τον Γέροντα Εφραίμ και την Μονή Βατοπαιδίου από το 1999 και την βαθιά φιλία που τους συνδέει αλλά και για την σχέση του με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό, που είχε την ευκαιρία να τον ασπαστεί και να προσκυνήσει την Αγιοσύνη του στην Μονή Βατοπαιδίου. Ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για το φιλανθρωπικό του έργο και την αγάπη του για την πόλη του Βόλου και τόνισε ότι 150 οικογένειες συντηρούνται από την Μονή Βατοπαιδίου, αφού τα μέλη τους εργάζονται σε έργα ανασύστασης της Μονής, ενώ παράλληλα η Μονή προμηθεύεται για τις ανάγκες της τα προϊόντα από τους εμπόρους του Βόλου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας με την κρίση μεταξύ Κράτους κι Εκκλησίας, την αλλοίωση της Εθνικής ταυτότητας αλλά και την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, η πίστη μας στο Θεό και την Εκκλησία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο. Είμαστε παρών και θα αγωνιστούμε από την θέση ευθύνης που θα δώσουν οι πολίτες στο μέλλον.

Καταλυτική ήταν κι ομιλία του Ηγούμενου Εφραίμ για την ζωή του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού με την προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Τα συναισθήματά του προς τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ εξέφρασε και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση. «Δεν τον αγαπώ. Τον λατρεύω», δήλωσε ο κ. Μπέος συμπληρώνοντας: «για δύο κυρίως λόγους. Διότι μεταφέρει μία διαφορετική αγάπη και διότι βοηθάει την πόλη μου, βοηθάει το Βόλο και τους συνανθρώπους μας. Στηρίζει την ανάπτυξη της πόλης και της τοπικής οικονομίας. Κάθε χρόνο συμμετέχει σημαντικά και στην βοήθεια των πολύτεκνων οικογενειών. Αγαπάει τον Βόλο, πιο πολύ από κάποιους άλλους Βολιώτες».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει