Γ.Γ. Εσωτερικών Σταυριανουδάκης στο Marconi 96,1: “100 εκατ. στους ΟΤΑ για στήριξη λόγω ενεργειακού κόστους”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους στήριξης για τις ΔΕΥΑ – Οι ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα δεν θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας λόγω ενεργειακού κόστους – Τα εν εξελίξει έργα στην Μαγνησία προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, με αφορμή την επίσκεψή του στην Μαγνησία για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου Ν. Πηλίου.

Ο κ. Σταυριανουδάκης, ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα ρευστότητας στους ΟΤΑ λόγω του ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι τις επόμενες ημέρες και σε συνέργεια με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα δοθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ, 90 άμεσα και άλλα 10 σε δεύτερη φάση, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη περαιτέρω στήριξης από τον Σεπτέμβριο, θα βρεθούν λύσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά, “οι ΟΤΑ και τα Νομικά τους Πρόσωπα δεν θα έχουν πρόβλημα ρευστότητας λόγω ενεργειακού κόστους. Σε αυτό το σημείο μάλιστα αποκάλυψε, ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθούν τρόποι στήριξης και για τις ΔΕΥΑ, οι οποίοι αποτελούν Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, υπενθυμίζοντας ότι στόχευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν η προτεραιοποίηση των αναγκών των ΟΤΑ, αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία, είτε πρόκειται για τα 3,5 δις του προγράμματος Τρίτσης, είτε τα 27 δις του ΕΣΠΑ, είτε τα 2,5 δις του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι στόχος είναι αυτά τα χρήματα να απορροφηθούν γρήγορα, σωστά και αποδοτικά, να αντροφοδοτίσουν θέσεις εργασίας και να δώσουν ώθηση αναπτυξιακή.

Τέλος και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σταυριανουδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μαγνησία, τα εν εξελίξει έργα στην οποία προσεγγίζουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει