Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ Τριαντόπουλος: “Αν χρειαστεί θα επιστρατεύσουμε και νέα εργαλεία για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις”

ΗΧΗΤΙΚΟ – ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο Radio Marconi 96,1 F.M. Βόλου, με τον Γιώργο Κουμιώτη και τον επικεφαλής του Θέμα Radio 104,6 F.M., στο πλαίσιο ανακοίνωσης της συνεργασίας των δύο ραδιοφωνικών σταθμών

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, μεταξύ άλλων και για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στον τομέα της Οικονομίας, για την ανακούφιση εργαζόμενων και επιχειρήσεων, στον απόηχο των υγειονομικών μέτρων που ελήφθησαν.

Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο επικεφαλής του Θέμα Radio 104,6 F.M. Γιάννης Μακρυγιάννης, στο πλαίσιο ανακοίνωσης της συνεργασίας, μέσω δικτύωσης, των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, θέτοντας και ο ίδιος ερωτήματα στον Γ.Γ., μεταξύ άλλων και για την επάρκεια του διαθέσιμου κονδυλίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων, με τον κ. Τριαντόπουλο να απαντάει ως εξής:

“Όπως έχουμε πράξει από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε από πάρα πολύ κοντά τις εξελίξεις στην Οικονομία και τις επιπτώσεις που έχει ο Covid-19 και κυρίως τα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του Covid-19 στην επιχειρηματική δραστηριότητα. Έτσι, έχουμε την ευχέρεια, έχοντας διατηρήσει και εφεδρείες όλη αυτή την περίοδο και κάνοντας κλειστή δημοσιονομική διαχείριση αλλά και μπορώντας να τραβήξουμε πόρους από τις αγορές, να επιστρατεύουμε εργαλεία και έτσι να μπορούμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις όπως χρειάζεται.

Γι’ αυτό ως βασικό εργαλείο έχουμε την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αυξάνουμε το μέγεθός της, όπως το αυξήσαμε στον 4ο κύκλο, δημιουργούμε και νέο και φυσικά, αν χρειαστεί, μπορούμε να επιστρατεύσουμε και νέα εργαλεία.

Προς το παρόν η ανάλυση είναι ότι τα χρήματα αυτά που έρχονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που δημιουργείται, είναι εργαλεία τα οποία είχαμε αξιοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και κατά την πρώτη φάση και ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες της κοινωνίας. Γι’ αυτό και έχουμε ενσωματώσει, για παράδειγμα, δύο εργαλεία σε ένα. Η Έκτακτη Ειδική Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού είναι ενσωματωμένη μέσα στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή. Τώρα δίνουμε 1.000 ευρώ κάθε μήνα ή αν τον έχουμε κλείσει με κρατική εντολή 2.000 ευρώ κάθε μήνα, από τα οποία το 50% δεν το επιστρέφει, άρα είναι άμεση επιχορήγηση. Το άλλο 50% θα κληθεί να το επιστρέψει μετά από το τέλος του 2021 σε 40 μηνιαίες δόσεις, οπότε καταλαβαίνεται ότι θα είναι η ανακούφιση σημαντική που θα έχει”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη συνέντευξη του Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ Χρήστου Τριαντόπουλου και εν συνεχεία την ανάλυση του Γιάννη Μακρυγιάννη σε θέματα επικαιρότητας:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει