Γ . Σούρλας: Ανάγκη για αξιόπιστο πόθεν έσχες

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για μια φορά ακόμη δόθηκε στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες των πολιτικών χωρίς να υπάρχουν με σαφήνεια δύο απαραίτητα στοιχεία και, μάλιστα, γιατί όχι μόνο αυτά.

Πρώτον, ποια περιουσιακά στοιχεία είχαν όταν εισήλθαν στην πολιτική και πως τα απέκτησαν.

Δεύτερον, ποια είναι η σημερινή τους περιουσιακή  κατάσταση, και σε τι διαφοροποιείται από την αρχική. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα να διαπιστωθεί ποίοι συγκεκριμένα πλούτισαν και πως απέκτησαν τον πλούτο αυτό.

Πέρασε μισός και πλέον αιώνας  από τότε που θεσπίστηκε το Πόθεν Έσχες  (ν. 4351/64) για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψης των πολιτικών. Έκτοτε, έγιναν 20 και πλέον ρυθμίσεις και τροποποιήσεις, αλλά το νομοθετικό πλαίσιο παραμένει  διάτρητο και αναξιόπιστο.  Το γεγονός αυτό, όχι μόνο  δεν συμβάλλει  στην προάσπιση του κύρους του πολιτικού κόσμου, αλλά εκθέτει και το πολιτικό σύστημα που τόσο έχει ανάγκη από διαφάνεια και χρηστή διαχείριση.

Δυστυχώς, οι επανειλημμένες  και  επίμονες  παρεμβάσεις ορισμένων εξ ημών στη Βουλή για αξιόπιστο Πόθεν Έσχες , δεν βρήκαν απήχηση. Έστω και τώρα η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός πρέπει να θέσουν τέρμα στη θεσμική αυτή εκκρεμότητα, που προσβάλλει το κύρος του πολιτικού κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει