Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ Μπακούρας στο Marconi 96,1: “Ρεκόρ συμβάσεων 20ετίας, το 64% των κατοικιών στο Βόλο έχει Φυσικό Αέριο – Ο κόσμος έδειξε εμπιστοσύνη, παρά την ενεργειακή κρίση”

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Σε δέκα μέρες το Φυσικό Αέριο στην Ευξεινούπολη και από Σεπτέμβρη του 2022 σε Αγ. Παρασκευή και Διμήνι…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Τετάρτης ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) Λεωνίδας Μπακούρας, με αφορμή τη σύνδεση με το Φυσικό Αέριο της περιοχής των Αλυκών, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας συμβολικά από το 27ο Δημοτικό Σχολείο.

Ερωτηθείς ο κ. Μπακούρας ανέλυσε λεπτομερώς το ενεργειακό πρόβλημα που έχει προκαλέσει τις αυξήσεις των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στην Ευρώπη, η οποία όπως τόνισε θα πρέπει να βρει μία ισορροπία στις εισαγωγές του Φυσικά Αερίου και να αποκτήσει αποθέματα, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις των τιμών, κάτι που εκτίμησε ότι είναι παροδικό, αφού όπως είπε από τις αρχές του χρόνου να επανέλθουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, ο κ. Μπακούρας επεσήμανε την εμπιστοσύνη που έχει δείξει ο κόσμος και αυτό γιατί παρά το γεγονός της αύξησης των τιμών, φέτος η ΕΔΑ ΘΕΣΣ σπάει ρεκόρ 20ετίας νέων συμβάσεων, αγγίζοντας τις 25.000, εκ των οποίων οι 9.000 στη Θεσσαλία, γεγονός που σημαίνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι πέραν των βιομηχανιών, το 64% των οικιών αυτή τη στιγμή στο Βόλο έχουν εγκαταστήσει Φυσικό Αέριο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπακούρας αποκάλυψε ότι μετά την Ευξεινούπολη, η οποία αναμένεται να τροφοδοτηθεί το επόμενο 10ημερο, ο σχεδιασμός προβλέπει για τον Σεπτέμβριο του 2022 Φυσικό Αέριο να έχουν και οι περιοχές Αγ. Παρασκευής και Διμήνι αλλά και όπου αλλού υπάρχουν αιτήσεις, αφού το ενδιαφέρον χαρακτηρίζεται μεγάλο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει