Γεννηματά: Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα

«Ζητάμε εκλογές εδώ και τώρα πριν δεσμεύσουν τη χώρα με αδιέξοδα τετελεσμένα ερήμην του λαού», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στο Βήμα της Κυριακής προσθέτοντας ότι κατέθεσε το αίτημά της για την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για να ανοίξουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις τα χαρτιά τους.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ήδη αρχίσει. H κοινωνία βράζει. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει και προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο με νέα παραμύθια. Υπόσχεται έξοδο «μαϊμού». Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια ούτε στις δεσμεύσεις που έχει ήδη ψηφίσει, ούτε στις νέες δεσμεύσεις που εν κρυπτώ συζητά. Δεν σηκώνει πια ο τόπος, την τοξική πόλωση, που κλιμακώνει η Κυβέρνηση για μικροκομματικά οφέλη. Το σαράκι του διχασμού υποσκάπτει την όποια εθνική προσπάθεια».

Η κ. Γεννηματά πιστεύει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα έχει καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις, για την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα ζητώντας από τους πολίτες την ενίσχυση του για να παίξει αυτό το ρόλο.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αντικρούει και επικρίνει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί συγκρότησης «μαύρου Μετώπου» εις βάρος της λέγοντας: «”Μαύρη” σίγουρα είναι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και άλλα παρακλάδια της δεξιάς για να εδραιωθεί στην εξουσία. Τώρα ο κ. Τσίπρας μπροστά στο φάσμα της ήττας αναζητεί εχθρούς και ανακαλύπτει «βαρβάρους». Είναι γνωστή αυτή η τακτική από αλήστου μνήμης περιόδους της ιστορίας. Δυστυχώς. Είναι επιλογή που δηλητηριάζει την κοινωνία , υποσκάπτει την ενότητα και την ομοψυχία. Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τους αντίστοιχους δρόμους, μετώπων στις πλατείες ,που ως αντιπολίτευση είχε ακολουθήσει».

Η Φώφη Γεννηματά κλείνει τη πόρτα για συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας έκοψε τις γέφυρες συνεννόησης πολύ νωρίς και ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια με τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ. « Τώρα επικοινωνιακά παιχνίδια από τα στελέχη του και μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν μας αφορούν. Εμείς έχουμε σταθερές, πάγιες απόψεις και θέσεις για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα ζητήματα. Εμμένουμε σε αυτό γιατί η πολιτική ζωή στη χώρα πρέπει επιτέλους να φύγει από τα παλιά πρότυπα όξυνσης και διαίρεσης. Αυτό κανείς δεν πρέπει να το συγχέει με προθέσεις για Κυβερνητικές συνεργασίες που πρέπει να βασίζονται σε προγραμματικές συμφωνίες.. Η εθνική συνεννόηση θα έρθει με την ενίσχυση των δημοκρατικών δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, της λογικής που εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει