Γεροβασίλη: Τραμπουκισμός συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας

Για τραμπουκισμό συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας με σκοπό να χαθούν τα στοιχεία από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μίλησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα».

Μιλώντας στον Realfm 97,8 τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε μία εικόνα των υπαλλήλων από τα υπουργεία, όπου εάν εξαιρέσουμε το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε ένας τραμπουκισμός, δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα και έτσι η αξιολόγηση την ημέρα που εμείς είχαμε στοιχεία ήταν χαμηλά περίπου στο 45% ίσως και 40%. Η εκτίμηση πάντως είναι ότι η αξιολόγηση έγινε σε απολύτως ικανοποιητικό βαθμό, παρά τις αποφάσεις των συνδικαλιστών οργάνων οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν σε αυτές. Μέχρι πρώτη του μηνός αυτά τα στοιχεία έχουμε ζητήσει να έρθουν στο υπουργείο και θα έρθουν».

Για την εγκύκλιο η οποία δίνει 48ωρη προθεσμία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο σε θέσεις που υπάγονται στα υπουργεία, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η αξιολόγηση βρήκε μεγάλη αντίσταση. Είχε κηρυχθεί αποχή, εκ μέρους και της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ, από τον Φεβρουάριο, όταν βγήκε η πρώτη εγκύκλιος για την έναρξη της αξιολόγησης. Οι τελευταίες ημερομηνίες που είχαμε δώσει έληξαν στις 23 του μηνός για την αξιολόγηση. Έχουμε στείλει την εγκύκλιο προκειμένου να μας στείλουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία τους. Δεν μπορεί κάποια υπηρεσία να μη στείλει τα στοιχεία στο υπουργείο όταν τα ζητάει και ούτε έχουν αναφερθεί τέτοια φαινόμενα ποτέ».

Σε ερώτηση για το τι περιλαμβάνει η τρίτη αξιολόγηση που αφορά το Δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους απάντησε ότι «αυτά τα οποία περιλαμβάνονται αυτή την εποχή στη συζήτηση είναι τα στάδια της μεταρρύθμισης την οποία έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε από πέρσι. Δηλαδή, από την ώρα που νομοθετήσαμε αυτό το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το καλοκαίρι το παρουσιάσαμε ολόκληρο και σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία εκκίνησης βασικών παραμέτρων αυτής της μεταρρύθμισης που είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων, δομών, τα καινούργια ψηφιακά οργανογράμματα τα οποία είναι προαπαιτούμενα για την έναρξη της κινητικότητας, η κινητικότητα και βεβαίως οι κρίσεις στο Δημόσιο, οι οποίες και αυτές έχουν ξεκινήσει από το επίπεδο γενικών διευθυντών. Τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν και οι θέσεις των γενικών διευθυντών που δεν ήταν στον πρώτο κύκλο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει