Γιάννης Βρούτσης σε Ζέττα Μακρή: «Τέλος στις εκκρεμότητες των, μέχρι το έτος 2018, αιτήσεων συνταξιοδότησης»

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για πολλοστή φορά, συναντήθηκε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση για θέματα αρμοδιότητάς του, θέτοντάς του τα προβλήματα των συμπολιτών της, οι οποίοι, λόγω της αδράνειας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνον δεν έχουν λάβει τις συντάξεις τους, μέχρι σήμερα, αλλά δεν έχουν, καν ενημέρωση.

Ο υπουργός, με εντολή, του οποίου, οι υπηρεσίες έχουν, ήδη, επιληφθεί του θέματος, ενημέρωσε την βουλευτή ότι τα θέματα των συντάξεων, όλων των ασφαλιστικών φορέων, που εκκρεμούν από το 2014 έως και το 2018, θα διευθετηθούν και θα επιλυθούν στις εξής ημερομηνίες:

  • οι υποβληθείσες, από το 2014 έως το 2017 αιτήσεις συνταξιοδότησης, θα
    καταβληθούν στους αιτούντες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2020. Εάν τυχόν υπάρχουν
    εκκρεμότητες και παραλείψεις, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν, εντός της ίδιας
    προθεσμίας, ενώ
  • οι υποβληθείσες αιτήσεις του έτους 2018 θα προωθηθούν, θα εξετασθούν και θα λυθούν, εάν δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020. Σε κάθε περίπτωση, εντός της ίδιας προθεσμίας, οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για τυχόν κενά και ελλείψεις ώστε να τα συμπληρώσουν και να τα καλύψουν.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, για μία ακόμη φορά, τον υπουργό για την προθυμία του να την ενημερώσει και για την επάρκεια των πρωτοβουλιών του, που θα ανακουφίσουν, πράγματι, δεκάδες χιλιάδων συνταξιούχων, που η αδιαφορία και η ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης, τους ταλαιπωρεί, μέχρι σήμερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει