Γραμματέας ΠΟΕ-ΟΤΑ Πετρόπουλος: Η δημοτική αρχή Βόλου διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης

Στο Βόλο προς στήριξη της Εύης Καρυδάκη ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Πετρόπουλος

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με αφορμή την επίσκεψή του στο Βόλο προς στήριξη του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Εύης Καρυδάκη, μετά το περιστατικό των ανακοινώσεων του Κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και της Δημοτικής Αρχής Βόλου, μετά την καταγγελία του Συνδικάτου αναφορικά με τα Μέσα Ατοπικής Προστασίας των εργαζομένων.

Ο κ. Πετρόπουλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ανησυχούν και αγωνιούν οι εργαζόμενοι, δήλωσε ότι το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο, αφού θεωρεί ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου με την ανακοίνωσή της συμβάλλει στην δημιουργία κλίματος, κοινωνικού κλίματος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενόψει του λεγόμενου συνδικαλιστικού Νόμου που ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση, το έργο της οποία στην πραγματικότητα διευκολύνει.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Αναλυτικότερα, ο κ. Πετρόπουλος είπε: “Το Κλαδικό Συνδικάτο των ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας ανέδειξε ένα πολύ σημαντικό θέμα με τα 7 εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες στο Δήμο Βόλου. Ο κλάδος των ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε θρηνήσει 29 συναδέλφους σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και έχουμε και εκατοντάδες τέτοια περιστατικά σαν του Βόλου σε μια σειρά από Δήμους. Υπάρχει μια ανησυχία στους συναδέλφους, υπάρχει μια αγωνία στην καθημερινότητα, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το ζήτημα της υγείας είναι το πρώτο και από εκεί και πέρα έρχονται τα υπόλοιπα και οι διεκδικήσεις μας.

Και επειδή βλέπουμε ότι αυτή τη στιγμή και λόγο της έλλειψης προσωπικού και λόγω της γήρανσης του προσωπικού και λόγω της γήρανσης των μηχανημάτων και του εξοπλισμού που έχουν οι Δήμοι, δημιουργούνται συνθήκες και προϋποθέσεις να μην έχουν σταματημό τα ατυχήματα, είτε τα μικρά είτε τα μεγάλα, θεωρούμε ότι το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Και έτσι περιμέναμε και από τη δημοτική αρχή του Βόλου να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη καταγγελλία, βγαίνοντας και κάνοντας μια δήλωση τουλάχιστον βρε αδερφέ, ότι τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, θα μιλήσουμε με τις υπηρεσίες, να δούμε που είναι το πρόβλημα, τί μπορούμε να κάνουμε. Αντ’ αυτού είχαμε μία επίθεση σε μία συναδέλφισσα, η οποία είναι και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πέρα από τις άλλες ιδιότητες που έχει εκεί, σε τοπικό επίπεδο, τελείως προσωπική. Που, αν θέλετε και στο πρόσωπό της έβγαλε μία φιλοσοφία που πλασάρετε αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα έντονα, επειδή η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει τον συνδικαλιστικό Νόμο, είδαμε στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής να αναπαράγεται και μάλιστα με άσχημο τρόπο, η γνωστή φρασεολογία “εργατοπατέρες, εργατομάνες, τεμπέληδες” κλπ., που το έχουμε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι άγγιξε η δημοτική αρχή δύο πολύ ευαίσθητα θέματα για εμάς. Το πρώτο είναι τα εργατικά ατυχήματα και το δεύτερο είναι ο συνδικαλιστικός Νόμος που ετοιμάζεται, που αν θέλετε και τη γνώμη μου δεν έχει να κάνει με όλες τις όποιες στρεβλώσεις μπορεί να έχει ο κόσμος στο μυαλό του σε σχέση με τους συνδικαλιστές, κυρίως στοχεύει να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία και να δυσκολέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά θεωρούμε ότι δημιουργείται ένα κλίμα, κοινωνικό κλίμα δηλαδή και συμβάλλει σε αυτή την κατάσταση και η δημοτική αρχή με την ανακοίνωσή της, προκειμένου να διευκολυνθεί στην πραγματικότητα το έργο της κυβέρνησης για τον συνδικαλιστικό Νόμο, που είναι και μνημονιακή της υποχρέωση, δεν είναι ζήτημα το οποίο είναι μόνο στα πλαίσια της πολιτικής της, έχει δεσμευτεί, προκειμένου να κλείσει την τρίτη αξιολόγηση, να περάσει και τον λεγόμενο συνδικαλιστικό Νόμο.

Απ’ αυτή τη σκοπιά, δεν ήταν ένα περιστατικό τυχαίο και θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μία απάντηση στη δημοτική αρχή, όχι τόσο για να ανταλλάξουμε ανακοινώσεις ή δηλώσεις, αλλά περισσότερο και αυτό είναι το κάλεσμα, να πάρει σοβαρά τις καταγγελίες που κάνει το συνδικάτο ΟΤΑ. Να πάρει σοβαρά τα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς. Να πάρει σοβαρά τα καταγεγραμμένα εργατικά ατυχήματα που αναφέρονται. Να πάρει σοβαρά ότι τα Μέσα Ατομικής Προστασίας πρέπει οπωσδήποτε να χορηγούνται, είναι απαραίτητα… Αυτό κυρίως είναι το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε στη δημοτική αρχή και να αφήσει στην άκρη τα υπόλοιπα τα οποία δεν βοηθάνε στο πρόβλημα. Την κα Καρυδάκη και τον καθέναν θα τον κρίνουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους, αν είναι καλός συνδικαλιστής, κακός, θα τους κρίνουν. Έτσι κι αλλιώς δεν μας διορίζει κανένας, οι συνάδελφοί μας μας ψηφίζουν και μας εκλέγουν, όπου μας εκλέγουν“.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει