H Παράταξη Αγωνιζόμενοι Οικοδόμοι για τις εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάδελφοι,

Ζούμε σήμερα μέσα στη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών και η ζωή έχει χειροτερέψει για μας και τις οικογένειές μας. Μια κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνεται λόγω της κρίσης χρέους και χρησιμοποιείται από τα ξένα και ντόπια αφεντικά, για να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι κατασκευαστές στο χώρο της οικοδομής δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο. Ούτε μεροκάματα, ούτε συντάξεις, ούτε το επίδομα ανεργίας, αλλά ούτε ασφάλιση. Το κοινωνικό κράτος καταργείται, όπως επίσης καταργούνται συλλογικές συμβάσεις και κατακτήσεις ενός αιώνα. Θέλουν να μας έχουν σκλάβους με μεροκάματα πείνας, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με τις κοινωνικές υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, ασφάλιση, περίθαλψη) να τις πληρώνουμε διπλά. Θέλουν μια κοινωνία εξαθλιωμένη με φόρους και χαράτσια παντού, για να εξυπηρετούν τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.

Βασικό ρόλο στο κατάντημα αυτό, πέρα από την πολιτική της Ε.Ε. – κυβερνήσεων – αφεντικών, έχει παίξει και ο πουλημένος εργοδοτικός συνδικαλισμός των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων. Εργατικά κέντρα, όπως του Βόλου, που δεν διστάζουν να γίνουν εργοδότες, προδίδοντας όλη την εργατιά του νομού μας, σ’ όλους τους εργασιακούς χώρους.

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στο πιο μεγάλο δίλημμα. Θα τους αφήσουμε όλους αυτούς να μας ξεκάνουν σιγά – σιγά ή θα τους ανατρέψουμε και θα γίνουμε εμείς αφεντικά στον τόπο μας και στη δουλειά μας; Ξέρουμε καλά από την πείρα μας, ότι χωρίς κατασκευαστή γίνεται ένα σπίτι. Χωρίς εμάς τους οικοδόμους δεν μπορεί να γίνει καμιά κατασκευή. Η κίνησή μας πιστεύει ότι μπορούμε να τους ανατρέψουμε αν οργανωθούμε και σηκώσουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα. Μαζί με την υπόλοιπη εργατιά και την υπόλοιπη κοινωνία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις – πολιτικές και συνδικαλιστικές – για να τους ανατρέψουμε. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Με κεντρικό πολιτικό στόχο την έξοδο τώρα από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση (η εμπειρία της χώρας μας και της Κύπρου μας δίδαξε πολλά γι’ αυτή τη ληστοσυμμορία). Την ανατροπή των μνημονίων και κάθε κυβέρνησης που υπηρετεί αυτή την πολιτική. Τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους για να στήσουμε την οικονομία μας σε γερές βάσεις. Μαζί με τα παραπάνω, ζητάμε:

* Επίδομα ανεργίας ίσο με το βασικό μεροκάματο και επαναφορά του εποχικού βοηθήματος. Δεν φταίμε εμείς για την ανεργία.
* Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα σ’ όλους τους οικοδόμους (ανέργους και εργαζόμενους)
* Ισα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στους μετανάστες. Τους θέλουμε συμμάχους μας και όχι απέναντί μας.
* Τα δημόσια έργα να γίνονται με αυτεπιστασία και όχι να παραδίδονται στους εργολάβους και τις κατασκευαστικές εταιρίες. Η ανεργία έχει σκαρφαλώσει ήδη, στο 80% στον κλάδο μας.
* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και σύνταξη στα 55.
* ΟΕΚ και Εργατική Εστία στην υπηρεσία του λαού. Όχι στην κατάργηση αυτ5ών των οργανισμών.
* Κατάργηση των χαρατσιών και κοινωνικές παροχές στους εργαζόμενους (εργατικές κατοικίες, επίδομα ενοικίου, κοινωνικός τουρισμός κλπ.)
* Κατοχύρωση του επαγγέλματος μέσω σεμιναρίων του ΟΑΕΔ. Κάτι σαν πτυχίο ή άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος
* Ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας σε όλους τους οικοδόμους κάθε βδομάδα για τα μέτρα ασφαλείας.
* Η συνδρομή όπως σε όλα τα εργοστάσια παρακρατείται από τη μισθοδοσία. Στη δική μας περίπτωση να παρακρατείται το 1% του δωρόσημου και να κατατίθεται σε λογαριασμό του σωματείου.

Συνάδελφοι,

Όσον αφορά στο συνδικάτο μας πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτό δεν υπάρχει. Οι «Αγωνιζόμενοι Οικοδόμοι» θα δώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην ανασυγκρότηση του συνδικάτου μας για να έχουμε δύναμη να επιβάλουμε τη θέλησή μας. Σας καλούμε να το κάνουμε αυτό μαζικά, όπως επίσης και να μας ενισχύσετε με τη συμμετοχή και την ψήφο σας σ’ αυτή την επιλογή.

Στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων
Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε
«ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει