Η απάντηση του Γ.Γ. ΥΠΟΙΚ Τριαντόπουλου στον Γιάνη Βαρουφάκη

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε για τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη πιάνοντάς αυτά από το 2015 και μετά…”

Στο Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου και στην εκπομπή του Γιώργου Κουμιώτη, μίλησε το πρωινό της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σχετικά με τις εξελίξεις στην Οικονομία και την υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ απάντησε και στην τοποθέτηση του Γραμματέα του “ΜΕΡΑ 25” Γιάνη Βαρουφάκη για τη Σύνοδο Κορυφής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τριαντόπουλος, αναφερθείς στην γραμμή πλεύσης της ελληνικής κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής, υπερανάλυσε το ζητούμενο και εν συνέχεια, απαντώντας και σε ερωτήματα ακροατών, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Οικονομία και στην υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Κορονοϊού σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γραμματέα του “ΜΕΡΑ 25” και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, για τη Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε: “Το πλάνο δεν είναι να δοθούν δάνεια, αλλά να δοθούν επιχορηγήσεις και όποιος θέλει δάνεια ή εγγυήσεις, αλλά επιχορηγήσεις μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή, όπως είναι αντίστοιχα τα προγράμματα ΕΣΠΑ, υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα της Ε.Ε. εντός του κρατικού προϋπολογισμού που να χορηγηθούν στα κράτη μέλη και αντιστοίχως η αποπληρωμή αυτού που θα οριστεί η Ε.Ε. δεν θα γίνει από τα κράτη μέλη, ειδικά από τα οποία έχουν ήδη χρέος στις πλάτες τους, αλλά θα γίναι από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Οπότε, εάν εμείς τώρα για παράδειγμα, σαν Ελλάδα, πάρουμε από αυτό το καινούργιο ταμείο που θα δημιουργηθεί ένα κομμάτι Α, αυτό που θα πληρώσουμε τα επόμενα χρόνια σαν μερίδιο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό -δεν θα το πληρώσουμε δηλαδή ούτως ή άλλως το δίναμε αυτό, κάθε χρόνο δίνουμε κάποια χρήματα στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό-, το μερίδιο αυτό θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα λάβουμε σαν στήριξη στο πλαίσιο του ταμείου ανάπτυξης. Όταν δούμε και τα νούμερα θα μπορώ να είμαι πιο συγκεκριμένος βέβαια, αλλά θέλω να σας δώσω τη διάσταση, ότι θα το αποπληρώσουν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, όχι το μερίδιο που τους αναλογεί από αυτό που θα λάβουν σαν στήριξη, αλλά το μερίδιο που τους αναλογεί από αυτό που συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό… Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε για τις απόψεις του κ. Βαρουφάκη πιάνοντάς αυτά από το 2015 και μετά”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει