Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την μεγάλη διαδήλωση των μαθητών κατά της καύσης σκουπιδιών

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Λαική Συσπείρωση Περιφέρειας Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, χαιρετίζει την μεγάλη διαδήλωση των μαθητών, φοιτητών του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με βασικό σύνθημα «αέρας μολυσμένος, η μόρφωση ακριβή, η ανάπτυξή σας είναι τοξική!».

Η σημερινή διαδήλωση χιλιάδων μαθητών, φοιτητών του Βόλου, ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η νέα γενιά, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την καύση των σκουπιδιών από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η ΑΓΕΤ, σκορπώντας τον καρκίνο σ’ αυτή και στις οικογένειές της.

Η Λαική Συσπείρωση, καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαικά στρώματα του Βόλου, να συνεχίσουν πιο μαζικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους,  διεκδικώντας:

Οχι στην καύση RDF/SRF και ΠΕΤ – ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ και όποια άλλη βιομηχανία!

Οχι στην καύση σκουπιδιών. Η «νομιμότητά» τους είναι κομμένη και ραμμένη σύμφωνα με την κερδοφορία τους. Οχι στην κοροϊδία των μετρήσεων και επιτροπών ελέγχου, που νομιμοποιούν τις καρκινογόνες διοξίνες και τα δηλητηριώδη απόβλητα.

Οχι στην παραγωγή RDF/SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Να τροποποιήσει άμεσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, απαλείφοντας κάθε σχεδιασμό για παραγωγή υλικών για καύση και διάθεσή τους στη βιομηχανία για καύση;

Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αερόβια κομποστοποίηση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα.

Οχι στην «πράσινη» ανάπτυξη της Ε.Ε και της κυβέρνησης, που μετατρέπει τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας
Τσιαπλές Αναστάσιος
Νάνος Αποστόλης
Μπακάση Βασιλική
Γκαραλιάκος Ζήσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει