Η λάθος κίνηση που κάνεις και προσκαλεί τα ακάρεα στα ρούχα σου

Για όποιον έχει υπάρξει φοιτητής και έχει ζήσει μόνος του, ή γενικά για όποιον ήταν ή είναι εργένης, υπάρχει μια συγκεκριμένη συνήθεια που συμβαίνει κάθε μέρα. 
Μιλάμε για το που αφήνεις τα ρούχα που έχεις χρησιμοποιήσει. Πετάς μια μπλούζα στο κρεβάτι, ένα παντελόνι στο πάτωμα, παίρνεις καθαρά από τη ντουλάπα, τα φοράς, τα πετάς κι αυτά, κάποια άλλα τα κρεμάς και ξαφνικά έχεις ένα δωμάτιο ακατάστατο.

Όταν λοιπόν τύχει να έρθει άνθρωπος στο σπίτι, επειδή βαριέσαι να κάνεις συμμάζεμα κανονικό εκείνη τη στιγμή και να τα βάλεις στα άπλυτα, τα κάνεις έναν μπόγο και τα βάζεις σε μια καρέκλα πάνω ή ένα σημείο που να κάνει λιγότερο μπαμ. Συγχαρητήρια. Μόλις διοργάνωσες μια τεράστια γιορτή ακάρεων. Ως γνωστόν, τα ακάρεα είναι τα «έντομα του κρεβατιού», αφού εκεί πάνω αποθέτεις κάθε βράδυ τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, που μένουν με την τριβή του σώματος στο στρώμα.

Τι συμβαίνει όταν λείπεις από το δωμάτιο σου; Τα ακάρεα που δεν βρίσκουν το δέρμα σου στο κρεβάτι, γιατί έχουν καταναλώσει αυτό που άφησες από το βράδυ, αναζητούν ένα υποκατάστατο. Και τα άπλυτα-βρώμικα ρούχα που έχεις στοιβάξει στην καρέκλα του γραφείου είναι η καλύτερη εναλλακτική τους. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, τα ακάρεα βλέπουν σαν το καλύτερο ορεκτικό τα χρησιμοποιημένα ρούχα.

Οι ερευνητές έβαλαν ένα πάκο από καθαρά ρούχα και ένα πάκο από άπλυτα σε ένα δωμάτιο. Όταν έκαναν την ανάλυση, είδαν ότι στο πρώτο δεν υπήρξε ούτε δείγμα, ενώ στο δεύτερο είχε στηθεί μεγάλο πάρτι από τα ακάρεα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πρωτίστως η οσμή του ανθρώπου που έχουν τα ρούχα, αλλά και ορισμένα νεκρά κύτταρα που μπορεί να έχουν ξεμείνει εκεί κατά το βγάλσιμο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει