Η ΝΟΔΕ Μαγνησίας για την επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως στο Βόλο

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απολογισμός Εκδήλωσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και του Τομέα Παιδείας, «Προβληματισμοί για το σήμερα και το αύριο στην παιδεία» με κεντρική ομιλήτρια την κα Νίκη Κ. Κεραμέως, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία της. Προηγήθηκε συνάντηση με τον κ. Γιώργο Πετράκο, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με την κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις εκπροσώπων φορέων της Μαγνησίας και της Λάρισας. Ακούστηκαν και καταγράφηκαν προβληματισμοί, νέες ιδέες και σκέψεις όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στις προτάσεις για λύση  των σοβαρών προβλημάτων της παιδείας.

Ευχαριστούμε όλους όσους αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας αλλά και όσους θέλησαν να μας συναντήσουν, για να ακουστούν και να μας ακούσουν. Από τους αντιπροσώπους και κλιμάκια φορέων που παραβρεθήκαν ήταν: η κ. Μαρία Γιαννουλή, Πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας (ΕΛΜΕ), η Δρ. Ευαγγελία Γκόλια, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΕΕΔΙΠ-ΑΕΙ), ο κ. Βασίλης Δερβίσης, Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου, ο κ. Δημήτρης Κοντούρης, Αντιπρόεδρος του ΕΣΠΕΕΒ, ο κ. Μούσιος Απόστολος, Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας (ΣΕΠΕΜ), ο κ. Βασίλειος Αργυρούλης, Σύλλογος Μελών Ειδικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Ηλίας Κουτσερής, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Μαγνησίας, ο κ. Γιώργος Εμμανουελίδης, Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας, ο κ. Χριστόφορος Ιγγλέζης, Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Βόλου και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ Βόλου.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την αντιπροσωπία ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των καθηγητών της ΔΑΚΕ  Ν. Λάρισας κ. Σταμάτη Μαλάκο.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και συμβάλλανε στον πολύ εποικοδομητικό μας διάλογο.

 

Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησία

Η συνολική εικόνα που δείχνει η Κυβέρνηση είναι ότι λειτουργεί με έναν και μόνο σκοπό: την με κάθε τρόπο παραμονή της στην εξουσία. Επενδύει ακόμη περισσότερο στην ψηφοθηρία και την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων, στους διορισμούς και τα ρουσφέτια, στη μετάθεση – ουσιαστικά κατάργηση – της αξιολόγησης και όλα αυτά, επιστρατεύονται για να αποφύγει την οριστική συντριβή.

Επιβάλλεται να προχωρήσουμε σε εκτετα­μένες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς ώστε να αλλάξει η εικόνα της χώρας, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, προτεραιότητα αποτελεί ένα σύγχρονο, αναμορφωμένο Εκπαιδευ­τικό Σύστημα που θα αναδεικνύει τις ικανό­τητες των νέων, που θα τους εφοδιάζει με σύγχρονες δεξιότητες που θα τους επιτρέπει να είναι ανταγωνιστικοί σε μια εποχή που μόνο το υψηλό γνωσιακό επίπεδο επιτρέπει την ατο­μική, αλλά και την εθνική διάκριση.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, που οφείλει ωστόσο να μην είναι μόνο οργανωτική, αλλά και πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να προβάλλουμε, ανά τομέα, τις ρεαλιστικές, συγκεκριμένες και επεξεργασμένες θέσεις μας, αφουγκράζοντας την κοινωνία, τον κάθε εργαζόμενο, σε κάθε επαγγελματικό κλάδο. Από αυτές, να αναδείξουμε εκείνες που αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

Οι κάλπες έρχονται. Οι εκλογές, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, πλησιάζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει