Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας έκοψε την πίτα της

Διαβάστε την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Μαγνησίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ξενοδοχείο Valis Resort στην Αγριά Βόλου. Η ανταπόκριση των Σωματείων, των φορέων του Νομού και φίλων της ΟΕΒΕΜ ήταν μεγάλη, καθώς τίμησαν με την παρουσία τους την συγκεκριμένη εκδήλωση. Μία εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και φέρνει κοντά την Ομοσπονδία και τα μέλη της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού Σεβαστός Πατέρας Καλλίνικος, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιτα. Επίσης, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, εκπρόσωποι των Βουλευτών Μαγνησίας Μπουκώρου Χρήστου, Μακρή Ζέττα και Μαραβέγια Κωνσταντίνου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Τσαγανού Χρύσα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας Σαββάκης Αριστείδης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Βιώσιμης Κινητικότητας Σταυρίδης Αθανάσιος, ο Αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Νάσιος Απόστολος και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νικολόπουλος Αθανάσιος. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Καραλής Βασίλειος και το Μέλος ΔΣ Σπαθής Γεώργιος. Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λάρισας, καθώς και οι Πρόεδροι και μέλη ΔΣ των ΟΕΒΕ Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας. Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Παπαδημόπουλος Αθανάσιος και ο Γεν. Γραμματέας Βασιλείου Δημήτριος τίμησαν επίσης την εκδήλωση. Τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου εκπροσώπησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος Ζάντζος Μάξιμος και ο Έφορος Αβαριτσιώτης Κωνσταντίνος, την Ένωση Ξενοδόχων ο Αντιπρόεδρος Καραουλάνης Βασίλειος. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Λάππας Αναστάσιος και ο Διευθυντής Καταστήματος Βόλου Μεγαγιάννης Δημήτριος, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος η κα Φράγκου και η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΑΓΕΤ Ηρακλής Μαλαμούλη Αποστολία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε η προβολή βίντεο με τις δράσεις της ΟΕΒΕΜ το έτος 2019. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η Γεν. Γραμματέας της ΟΕΒΕΜ Καναβιτσά Δωροθεά, καλωσορίζοντας και ευχαριστώντας θερμά όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της ΟΕΒΕΜ. Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί, όπου όλοι χαρακτήρισαν την ΟΕΒΕ Μαγνησίας «Δυνατή, δραστήρια και δυναμική». Ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Νικολόπουλος Αθανάσιος τόνισε την ισχύ εν τη ενώσει, κάνοντας αναφορά στα 100 χρόνια της ΓΣΕΒΕΕ και δίνοντας το μήνυμα πως η ένωση και η συνεργασία είναι η δύναμη των επαγγελματιών.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Πλαστάρας Τρύφων μίλησε για τους μικρομεσαίους, ανέφερε τα τρία βασικά προβλήματα της κρίσης, δηλαδή την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, την υπερχρέωσή τους  και την έλλειψη ρευστότητας. Σημείο αναφοράς αποτέλεσαν επίσης τα «κόκκινα» δάνεια και τον κίνδυνο απώλειας ακόμα και της πρώτης κατοικίας. Ο Πρόεδρος Τρύφων Πλαστάρας μίλησε όμως και για την πρόοδο που μπορεί να επέλθει, θέτοντας τρεις βασικούς πυλώνες, τη συνεργασία, την ψηφιοποίηση και την εξωστρέφεια. Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό συμπέρασμα από το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στον Βόλο και θα διεξάγεται κάθε χρόνο. Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ μίλησε για ένα σταθερό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «…Στη νέα εποχή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει και μπορούν να παίξουν κυρίαρχο ρόλο τόσο στην απασχόληση όσο και στην καινοτομία. Αυτό που ζητούν είναι κανονικότητα, ισονομία, ισότητα, φορολογία εφάμιλλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σταθερό φορολογικό σύστημα, σταθερό ασφαλιστικό σύστημα, πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα….».
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν πρόσωπα που διετέλεσαν μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Μελών μας αλλά και της ΟΕΒΕΜ και συνεισέφεραν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς στη βελτίωση, ανάπτυξη και οργάνωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Συγκεκριμένα τιμή αποδόθηκε στον Κλειτσογιάννη Νικόλαο από το Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Ν.Μαγνησίας, στους Θεοδώρου Νικόλαο και Καρατοδίση Ιωακείμ από το Σύνδεσμο Βιοτεχνών Κατεργασίας Μετάλλο Ν.Μαγνησίας, στους Κοντογιάννη Γεώργιο και Κλείτσα Γεώργιο από το Σύνδεσμο Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν.Μαγνησίας, στους Κουμπλάκη Σταύρο, Παπαϊωάννου Αντώνιο και Αποστολόπουλο Απόστολο από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν.Μαγνησίας.

Τέλος βραβεύτηκαν παιδιά μελών συναδέλφων που πέρασαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την κα Παναγιώτα Φιλίππου, την οποία ευχαριστούμε θερμά.
Θερμές ευχαριστίες στην Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας που στήριξε οικονομικά την εκδήλωση αλλά σε όλους όσους παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει