Η παρέμβαση Χαλέβα στο ΥΠΕΚΑ και η τροπολογία παράτασης λειτουργίας υφισταμένων επιτροπών για τα αυθαίρετα

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σημαντική  και αποτελεσματική  η παρέμβαση της Περιφέρειας  Θεσσαλίας μέσω του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα ΥΠΕΚΑ κ. Κώστα Χαλέβα στο μείζων θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες που θέλουν να τακτοποιήσουν τις αυθαίρετες ιδιοκτησίες τους που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Όπως  είναι γνωστό από 31-07-2018 η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των ακινήτων που είναι σε υπαγωγή τακτοποίησης εντός παραδοσιακών οικισμών, που έχει συσταθεί σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 125 του Ν. 4495/2017, δεν έχει το δικαίωμα να συνεδριάζει πλέον, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών να μην έχουν την δυνατότητα ολοκλήρωσης της υπαγωγής και κατ’ επέκταση τυχόν μεταβιβάσεων .

Ύστερα από την συνάντηση του εντεταλμένου συμβούλου κ. Κώστα  Χαλέβα στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας  κ. Σταθάκη και τις συνεχόμενες πιέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κατατέθηκε τελικά η τροπολογία παράτασης λειτουργίας των υφισταμένων επιτροπών, μέχρι την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών παρατηρητηρίων.

Σύμφωνα με την προφορική διαβεβαίωση της νομικού συμβούλου του υπουργείου, η συγκεκριμένη τροπολογία  έχει κατατεθεί στην βουλή και αυτή την εβδομάδα θα έρθει προς ψήφιση και ολοκλήρωσή της. Με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλες οι υποθέσεις που βρίσκονται σε παραδοσιακούς οικισμούς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει