Η υφυπουργός Παπανάτσιου από τα Τρίκαλα επανέφερε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και τις χαρακτήρισε δίκαιες

Εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην παρέλαση της θεσσαλικής πόλης

Η υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Κατερίνα Παπανάτσιου παρευρέθηκε τη Κυριακή 28-10-2018 στα Τρίκαλα όπου παρακολούθησε τη Μαθητική Παρέλαση εκπροσωπώντας τη Κυβέρνηση.

Από τα Τρίκαλα η κ. Παπανάτσιου έκανε τη παρακάτω δήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Η 28η Οκτωβρίου πρέπει να αποτελεί πηγή διδαγμάτων από το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον. Ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, καθώς οι ακραίες φωνές πληθαίνουν και ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού τότε, υπήρξε η απαρχή για έναν αγώνα δίχως αύριο, ζωντανή απόδειξη του ηρωισμού και του πατριωτισμού, της ελεύθερης και δημοκρατικής συνείδησης του Λαού μας.

Δεν ξεχνάμε όσες και όσους αγωνίστηκαν. Με τους νέους και τις νέες στην πρώτη γραμμή και τις προοδευτικές δυνάμεις από δίπλα, κερδήθηκε ο αγώνας για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία. Ιδέες που νίκησαν τα βαριά άρματα του σκοταδισμού και του φασισμού.

Δεν ξεχνάμε ακόμη τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού στη διάρκεια του πολέμου και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τις δίκαιες αποζημιώσεις μας.

Η συλλογική μνήμη πάντα είναι οδοδείκτης για το σήμερα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα να αγωνιστούμε απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει