Η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού

“Τιμούμε και θυμόμαστε τις γυναίκες και τους άνδρες που έγραψαν την ένδοξη ιστορία του τόπου μας…”

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή παρέστη, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Αλμυρού στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της πόλης του Αλμυρού από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, το 1881, την Τρίτη 17 Αυγούστου.

Η Υφυπουργός Παιδείας παρέστη στη Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, π. Γεωργίου Μπέκα, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών. Στη συνέχεια, μετέβη στο Ηρώο των πεσόντων όπου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.  Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών και το άκουσμα του Εθνικού Ύμνου ολοκληρώθηκε η συγκινητική τελετή τιμής και μνήμης.

Η κ. Μακρή ανέφερε σχετικά: “Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που σήμερα εκπροσωπώ την Ελληνική Κυβέρνηση στον τόπο μας, στον Αλμυρό Βόλου. Αισθάνομαι βαθύτατα συγκινημένη που παρίσταμαι στον διπλό εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και την απελευθέρωση του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό το 1881 και την ενσωμάτωσή του στο νεοσύστατο τότε, ελληνικό κράτος. Η πολυπόθητη  ελευθερία, ήρθε μέσα από ηρωικούς, δύσκολους και σκληρούς αγώνες που δόθηκαν στις εθνικές επαναστάσεις του 1821,του 1840 και 1848, του 1854 και του 1878. Σε όλες αυτές τις ιστορικής σημασίας μάχες που διήρκησαν εξήντα ολόκληρα χρόνια το πάθος των Ελλήνων και των Θεσσαλών, των κατοίκων της περιοχής του Αλμυρού, για μια ελεύθερη ζωή, υπερκέρασε όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες και αυτό που έμοιαζε ανέφικτο έγινε πραγματικότητα. Κανείς μας, δεν μπορεί να ξεχάσει τις ηρωικές μάχες των Αλμυριωτών στη Μονή της Παναγίας Ξενιάς το 1878 αλλά και στην περιοχή του Πλατάνου που αποτελέσαν το εφαλτήριο για την πορεία προς την ανεξαρτησία και την ενσωμάτωση της περιοχής στο ελληνικό κράτος.

Το ελληνικό έδαφος από τη μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη είναι ποτισμένο με τους αγώνες και το αίμα Ελληνίδων και Ελλήνων, ηρωίδων και ηρώων, ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την Ελλάδα.

Τιμούμε και θυμόμαστε τις γυναίκες και τους άνδρες που έγραψαν την ένδοξη ιστορία του τόπου μας, σεβόμαστε και ακολουθούμε το παράδειγμα τους με την προσδοκία να στεκόμαστε αντάξιοι συνεχιστές της ελληνικής ιστορίας και περήφανοι πολλαπλασιαστές της ελληνικής ψυχής”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει