Η Ζ. Μακρή με μαθητές των Μειονοτικών Σχολείων του Ν. Ροδόπης

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή υποδέχτηκε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς από έξι Μειονοτικά Σχολεία του Ν. Ροδόπης στο υπουργείο Παιδείας, λίγο πριν τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κα Μακρή συνομίλησε με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού από τα Μειονοτικά Σχολεία ‘Ανω Βυρσίνης, ‘Ανω Δροσίνης, 1ο Ασωμάτων, Κάτω Καρδάμου, Κέχρου και Οργάνης, που είναι Πομάκοι, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εκτός από το μειονοτικό σχολείο Ασωμάτων, όπου ο οικισμός είναι μεικτός. Τα σχολεία αυτά είναι έξι από τα 99 μειονοτικά δημοτικά της Θράκης στα οποία φοιτούν 3.434 μαθητές.

Η πρώτη αυτή γνωριμία ξεκίνησε εγκάρδια με τα παιδιά να μιλούν με ενθουσιασμό για τα σχολεία τους, τις αγαπημένες δραστηριότητές τους, τους δασκάλους και τα μαθήματά τους αλλά για την επικείμενη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Η κα Μακρή δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές, που ήθελαν να μάθουν για τη «δουλειά της στο υπουργείο Παιδείας» και να γνωρίσουν την ίδια.

Η υφυπουργός απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς, τους ευχαρίστησε για τη σημαντική συμβολή τους στις γόνιμες και αλληλεπιδραστικές σχέσεις με τη μειονότητα και στην εκπαίδευση των παιδιών, που φοιτούν στα μειονοτικά σχολεία, άκουσε τα αιτήματά τους και υπογράμμισε το σημαντικό γεγονός ότι σε κανένα από τα σχολεία τους, δεν υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών, ενώ, επιπρόσθετα, υπάρχει και η δυνατότητα εξασφάλισης παράλληλης στήριξης.

Στη συνάντηση από πλευράς του ΥΠΑΙΘ συμμετείχε και ο Γ.Γ. κ. Κόπτσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει