Η Ζ. Μακρή με τον Αμερικανό Πρέσβη Pyatt στην εγκατάσταση Escape Room «ΗΠΑ και Ελλάδα: 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας»

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη δόση περιέργειας την πρόσκληση του Αμερικανού Πρέσβη κ. Pyatt σε μια περιπέτεια σε αυθεντικά δωμάτια απόδρασης με θέμα «Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Ελλάδα: 200 χρόνια επιστημονικής συνεργασίας»

Η κ. Μακρή μοιράστηκε την εμπειρία με την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη και τους λιγοστούς προσκεκλημένους, όπως προτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον Αμερικανό Πρέσβη: «Ως γνήσιος φίλος της Ελλάδας, αναγνωρίζετε τη σπουδαιότητα και μεταλαμπαδεύετε το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μέσα από μια σύγχρονη και πρωτοποριακή διάδραση με σαφείς εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και κοινωνικές προεκτάσεις στο παγκόσμιο περιβάλλον και την ανθρώπινη ιστορία.

Μια εμπειρία που έρχεται να φωτίσει με την τεχνολογική, επιστημονική και καινοτόμα εφαρμογή της την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία, μια ευκαιρία για γιορτή και σκέψη, μέσα από τα επιστημονικά επιτεύγματα των δυο χωρών, με βαθιές ρίζες στην ιστορία τους και γερές βάσεις για την κοινή τους πορεία στο μέλλον.

Εργάζομαι πρόθυμα και άοκνα για την ισχυροποίηση των δεσμών ανάμεσα στις χώρες μας και τους λαούς μας, είμαι έτοιμη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, τις γνώσεις μας και τις δεξιότητές μας και να συνεργαστούμε, για να αποκομίσουμε τα πολλαπλά οφέλη της δράσης μας μέσα στα δωμάτια απόδρασης, που θα μας οδηγήσουν σε νέες προκλήσεις, ευκαιρίες, συνέργειες, στο μέλλον μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει