Η Ζέττα Μακρή ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Καστοριάς

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλινίκου, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα και σεβασμό στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, τοποτηρητή της Μητροπόλεως, του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Καστορίας Αρχιμανδρίτη Νικόλαου Γιαννουσά, καθώς και πλειάδας Αρχιερέων (Ναυπάκτου, Σιατίστης, Αλεξανδροπόλεως, Φλωρίνης, Θεσσαλιώτιδος, Ν. Ιωνίας, Φθιώτιδος).

Στη συνέχεια εντός του Μητροπολιτικού Ναού, αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη και τελέσθηκε, σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης, η ενθρόνιση.

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς: «Η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σας εξέλεξε για να διακονήσετε τον λαό μιας ένδοξης πόλης με μακρά ιστορία και λαμπρό μέλλον. Διαδέχεστε έναν Ιεράρχη με σπάνια χαρίσματα που εργάστηκε άοκνα για αυτή την πόλη και το λαό της αποτελώντας ένα παράδειγμα ήθους, αφοσίωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς. Έχετε την πολύτιμη εμπειρία της θητείας δίπλα σε έναν ικανότατο Ιεράρχη της Εκκλησίας μας με εκπληκτικό συγγραφικό έργο και κρίσιμη συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια Πολιτείας και Εκκλησίας να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού. Έχετε αποδείξει ότι είστε ένας ταπεινός αλλά αποτελεσματικός εργάτης του αμπελώνα του Κυρίου. Υπάρχουν, λοιπόν, όλες οι προϋποθέσεις ώστε η διακονία σας σ’ αυτή την ιστορική πόλη της Μακεδονίας μας να δώσει πλούσιους καρπούς. Οι προσδοκίες είναι υψηλές αλλά απολύτως δικαιολογημένες από τα γεγονότα και την προσωπικότητά σας. Η Πολιτεία και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα σταθεί δίπλα σας και θα είναι διαρκής αρωγός στο έργο σας».

Παρόντες ήταν, επίσης, οι Βουλευτές ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, η διευθύντρια του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, οι Δήμαρχοι, Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Βασίλης Βελλίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, επιχειρηματίες, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της ενθρόνισης, τελέσθηκε Τρισάγιο επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων του, Σεραφείμ και Γρηγορίου.
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων παρέστη στη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλινίκου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει