Η Ζέττα Μακρή στα εγκαίνια του ΚΕΠ Καλών Νερών Δ. Νοτίου Πηλίου και στο Γυμνάσιο Μηλεών

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε στην τελετή εγκαινίων του ΚΕΠ Καλών Νερών, τη Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Η μετεγκατάσταση του ΚΕΠ σε νέο κτήριο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων καθώς η τοποθεσία του παλιού κτηρίου σε κεντρικό ιστό του χωριού των Καλών Νερών δυσχέραινε τον εντοπισμό, την πρόσβαση αλλά και τη στάθμευση.

Η κ. Μακρή δήλωσε σχετικά: «Μετά από συντονισμένες ενέργειες που κάναμε με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μετζικό και με την συνεργασία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Γεωργαντά, είχαμε εξασφαλίσει, από τις 15 Μαΐου 2020, τη δέσμευσή του για την μετεγκατάσταση του υφιστάμενου ΚΕΠ Καλών Νερών. Η απόφαση για την μετεγκατάσταση εκδόθηκε, ταχύτατα, στις 11 Ιουνίου 2020, οπότε και ο Δήμος είχε αρχίσει τις εργασίες μεταφοράς του.
Τόσο εγώ όσο και ο κ. Μιτζικός είχαμε εκφράσει τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον κ. Γεωργαντά για την μεσολάβηση του στην πλήρη λειτουργικότητα των ΚΕΠ Ν. Πηλίου.

Σήμερα, με ικανοποίηση και χαρά για την ολοκλήρωση αυτού του σκοπού, επισφραγίζουμε τη μεταφορά του ΚΕΠ Καλών Νερών εγκαινιάζοντας το νέο κτήριο στον κεντρικό άξονα του δρόμου Βόλου – Αργαλαστής, μια μετεγκατάσταση που θα διευκολύνει αισθητά τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του πρώην Δήμου Μηλεών, με τα τρία ΚΕΠ του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή, στο Τρίκερι και στα Καλά Νερά να είναι προσβάσιμα, ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε την λειτουργία των εγκαινίων, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αργαλαστής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και δημοτικοί υπάλληλοι.
Μετά τα εγκαίνια του ΚΕΠ Καλών Νερών, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Μηλεών, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικό, τον Αντιδήμαρχο Μηλεών κ. Απόστολο Διάνελλο, τον Αντιδήμαρχο Αφεττών κ. Ιωάννη Ευαγγελάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Πολιτισμού και Νεολαίας και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Δημήτριο Ραμματά, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μηλεών κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον π. Κωνσταντίνο Κουκουβίνη.

Η Υφυπουργός Παιδείας συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε αυτήν την συνάντηση γνωριμίας και άκουσε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σκέψεις και προτάσεις για ποικίλα θέματα της σχολικής ζωής.
«Αισθάνομαι αληθινά τυχερή, που μου δίνεται, καθημερινά, η ευκαιρία να συναντώ μαθήτριες και μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Και το αίσθημα αυτό γίνεται ακόμα πιο δυνατό από το γεγονός ότι είμαι η πρώτη Υφυπουργός Παιδείας, που επισκέπτεται το συγκεκριμένο σχολείο.

Είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία η επαφή με τους νέους, η κάθε συζήτηση μαζί τους, το προνόμιο να γίνεσαι, για λίγο, μέλος της μαθητικής κοινότητας.

Ευχαριστώ τα παιδιά για την εμπιστοσύνη, με την οποία μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μαζί μου, και για την συγκίνηση, που μου προσέφεραν με τις πηγαίες και ζεστές ευχές τους.

Εύχομαι και γω σε όλες και όλους μια δημιουργική και όμορφη χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και όλα τα καλά!»

Η κ. Μακρή προσέφερε στις μαθήτριες και τους μαθητές τετράδια για τα 200 χρόνια της επανάστασης, που δημιούργησε ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, με κείμενα που επιμελήθηκε ειδική συντακτική ομάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει