Η Ζέττα Μακρή στα εγκαίνια του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, υπουργών και υφυπουργών, την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Το εμβληματικό έργο – φόρος τιμής, εκτίμησης, αναγνώρισης και συνέχειας του Ποντιακού Ελληνισμού και της συλλογικής μνήμης αποτελεί μια πρωτοβουλία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου, ενώ τη δαπάνη κατασκευής του Μεγάρου θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δρ Σπύρος Λάτσης.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από όλη τη χώρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων Γιώργος Σαραφίδης, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Η Υφυπουργός Παιδείας ανέφερε με αφορμή την εκδήλωση: «Σήμερα χαιρετίζουμε με συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά μια ιστορική στιγμή για τον Παγκόσμιο Ποντιακό Ελληνισμό αλλά και τον οικουμενικό ελληνισμό.

Η αναγγελία της ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, είναι μια πραγματικά χαρμόσυνη είδηση, που μας κάνει εθνικά υπερήφανους και συμβολίζει τη ζωή και την αναγέννηση του Πόντου.

Τιμούμε τα 100 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ιωνίας αλλά και τα 100 χρόνια από τότε που οι πρώτοι Πόντιοι δημιούργησαν τις πόλεις του Ελληνικού και της Αργυρούπολης κρατώντας ζωντανή την ιστορία και τον πολιτισμό του Πόντου.

Το Μέγαρο του Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού θα αποτελέσει τη στέγη της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων αλλά και τον συνδετικό κρίκο για τον ποντιακό Ελληνισμό, για όλα τα ποντιακά σωματεία και για όλη την ομογένεια».

Την εκδήλωση -που παρουσίασε ο Χάρης Πασβαντίδης- άνοιξε ο Δρ Ματθαίος Τσαχουρίδης, ερμηνεύοντας με τη λύρα του το Παραδοσιακό τραγούδι της Μαύρης Θάλασσας «Την Πατρίδα μ’ έχασα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει