Η Ζέττα Μακρή στα Νηπιαγωγεία Χλόης, Αϊδίνιου και Βρύναινας, που επαναλειτουργούν

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή είχε την εξαιρετική χαρά να επισκεφτεί τα Νηπιαγωγεία Χλόης, Αϊδινίου και Βρύναινας με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας τους.

Συνοδευόμενη και στις τρεις σχολικές μονάδες από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πολύζο, η Υφυπουργός Παιδείας ξεκίνησε αυτό το μοναδικό οδοιπορικό από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και το χωριό Χλόη. Η κα Μακρή επισκέφτηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Φερών Χλόης, παρουσία του Δημάρχου κ. Νασίκα και του δημοτικού συμβούλου κ π. Αντιδημάρχου κ. Γιαννακού.

Μετά από τρία χρόνια μη λειτουργίας, το Νηπιαγωγείο επαναλειτουργεί με μια μόνιμη νηπιαγωγό και τέσσερις μαθητές, οι οποίοι προσέφεραν λουλούδια και γλυκά στην Υφυπουργό. Γονείς και κάτοικοι του χωριού της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αίσια έκβαση ενώ η κα Μακρή τους ενημέρωσε ότι στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών το Νηπιαγωγείο Χλόης θα ενισχυθεί με εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας.

Δεύτερος σταθμός, το χωριό Αϊδίνι Νέας Αγχιάλου, όπου βρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας με την αφορμή της επαναλειτουργίας ενός, ακόμα, Νηπιαγωγείου, αυτή τη φορά στα όρια του δήμου Βόλου, παρουσία της εκπαιδευτικού και Αντιδημάρχου Τουρισμού του Δήμου Βόλου κας Μποντού – Τοκαλή, του Προέδρου κ. Βαλκανιώτη και μελών του τοπικού συμβουλίου Αϊδινίου. Με πέντε παιδιά και μια μόνιμη νηπιαγωγό άνοιξε τις πόρτες του ξανά το Νηπιαγωγείο Αϊδινίου, που τα τελευταία δυο χρόνια βρισκόταν σε αναστολή λειτουργίας. Γονείς, συγγενείς και κάτοικοι χειροκρότησαν την επίσημη επανέναρξη λειτουργίας του Νηπιαγωγείου, καθώς και την ενημέρωση, από την πλευρά της Υφυπουργού Παιδείας, για την κάλυψη της θέσης εκπαιδευτικού αγγλικής γλώσσας στη δεύτερη φάση των προσλήψεων αναπληρωτών. Η κα Μακρή ευχαρίστησε τα παιδιά, τις οικογένειες και την νηπιαγωγό για την εγκάρδια φιλοξενία και για τα δώρα που της έκαναν.

Στη συνέχεια, η κα Μακρή πήγε στο χωριό Βρύναινα της Δημοτικής Ενότητας Σούρπης, για να ολοκληρώσει την ιδιαίτερη αποστολή της ημέρας με την επίσκεψη του εκεί Νηπιαγωγείο, το οποίο και επαναλειτούργησε μετά από ένα έτος εκτός λειτουργίας. Με το ζεστό καλωσόρισμα από την αναπληρώτρια νηπιαγωγό, τις δυο μαθήτριες, τους γονείς και κατοίκους του χωριού, η Υφυπουργός Παιδείας, παρουσία του Δημάρχου Αλμυρού κ. Χατζηκυριάκου και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Χριστόπουλου, προχώρησε στην επίσημη επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Βρύναινας.

Η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε σχετικά με την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων Χλόης, Αϊδινίου και Βρύναινας: «Εύχομαι η λειτουργία των Νηπιαγωγείων από δω και πέρα να είναι ομαλή και απρόσκοπτη. Δίνουμε στις τοπικές κοινωνίες και στους κατοίκους τους κάθε δυνατότητα για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, εξασφαλίζουμε στα παιδιά μας, από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια, τις ευκαιρίες που δικαιούνται και στηρίζουμε τους νέους γονείς εξελίσσοντας τους θεσμούς διευκολύνοντας τον συνδυασμό των γονεϊκών και των επαγγελματικών υποχρεώσεων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει