Η Ζέττα Μακρή στηρίζει, για ακόμη μία φορά, τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, υποστηρίζει, έμπρακτα, για άλλη μία φορά τα αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας με την κατάθεση κοινοβουλευτικής αναφοράς την Παρασκευή 28 Αυγούστου προς το αρμόδια υπουργεία οικονομικών και Εργασίας.

Στην αναλυτική και εμπεριστατωμένη επιστολή, που η βουλευτής έλαβε από την ένωση, γίνεται εκτενής αναφορά για το μετρό της επιστρεπτέας προκαταβολής, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά και οι ξενοδόχοι αναφέρουν, αποτέλεσε μία ανάσα για πολλές τουριστικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται η εξαίρεση πολλών ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από το πρόγραμμα καθώς δεν απασχολούσαν, λόγω των συνθηκών, εργαζόμενο την 31η Μαρτίου ενώ τονίζεται και η εξαίρεση εποχιακών τουριστικών καταλυμάτων, που εκ των πραγμάτων, παρέμειναν κλειστά, κατά την επίμαχη περίοδο, με αποτέλεσμα να εξαιρεθούν, επίσης, από το πρόγραμμα.

Παράλληλα, γίνεται λόγος και για τις, επιχειρήσεις, από τις οποίες αποχώρησαν, οικειοθελώς, εργαζόμενοι και , πάρα το γεγονός, πως βρήκαν άλλη εργασία, οι επιχειρήσεις αυτές δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ενώ αρκετές επιχειρήσεις, οι οποίες, βάσει νομίμου δικαιώματος, δεν διατηρούσαν ταμειακή μηχανή, επίσης, εξαιρέθηκαν. Για όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, η ένωση ξενοδόχων προτείνει να εξεταστεί η ένταξή τους, όλων ανεξαιρέτως, στον τρίτο κύκλο του προγράμματος.

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται το γεγονός πως, για τον μήνα Ιούνιο, δεν υπήρξε πρόβλεψη ώστε να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις επιχειρήσεις, που δικαιούντο αποζημίωση ειδικού σκοπού τα τουριστικά καταλύματα, που παρέμειναν κλειστά με κρατική εντολή για τον μήνα αυτό.

Τέλος, με την παρούσα επιστολή,τους, οι ξενοδόχοι του νομού ζητούν να εξεταστεί και η ένταξη των επιχειρήσεων τους στο πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων ενώ επισημαίνουν την ανάγκη της άμεσης πληρωμής, από το κράτος, του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού, προκειμένου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να μπορέσουν να φανούν συνεπείς στις πληρωμές τους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.

Η βουλευτής, συμμεριζόμενη το δίκαιο και εύλογο αρκετών από τα τιθέμενα ζητήματα και συμμεριζόμενη, πλήρως, την ανάγκη επιβίωσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προώθησε και γνωστοποίησε αμέσως, διά της κοινοβουλευτικής οδού, αυτούσια, την επιστολή της ένωσης, με την βέβαιοτητα της άμεσης και σχολαστικής εξέτασής της από το επιτελείο του υπουργείου οικονομικών όπως εξάλλου συνέβη και σε πολλές, ακόμη περιπτώσεις, καθολη τη διάρκεια της πανδημίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει