Η Ζέττα Μακρή στο πλευρό των εμπόρων

Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, με αναφορά της, που κατέθεσε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, μετέφερε, στην Βουλή, τους προβληματισμούς αλλά και την ανησυχία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, οι οποίοι, εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος και με κλειστές τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους, λόγω των επιβεβλημένων μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ενημερώθηκαν από την διοίκηση του ΕΦΚΑ για την υποχρέωση να καταβάλουν τις προσαυξήσεις των καθυστερημένων εισφορών του έτους 2020.

Παρόλο, που τα ποσά των προσαυξήσεων δεν είναι υψηλά, οι επιχειρηματίες και οι έμποροι θεωρούν ότι μία τέτοια ενέργεια είναι άκαιρη και άδικη, ιδίως, όταν συμβαίνει, σε μία περίοδο, που, όχι μόνο τα έσοδα των επιχειρήσεων και των εμπορικών καταστημάτων είναι μηδενικά αλλά και τυχόν επαναλειτουργία τους, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, εάν, φυσικά, αρθεί το μέτρο του εγκλεισμού, είναι οικονομικά δύσκολη. Για τους παραπάνω εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας ζητεί να διερευνηθεί και εξεταστεί το ενδεχόμενο διαγραφής των προσαυξήσεων από τις οφειλόμενες εισφορές.

Η κ. Μακρή, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται την εύλογη αγωνία αλλά και τον αγώνα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την βιωσιμότητα και την επιβίωσή τους. Αγώνας, δυστυχώς, πολυετής και επίπονος, ο οποίος ξεκίνησε, ήδη, από το 2010, όταν άρχισε η οικονομική κρίση και συνεχίζεται, μέχρι και τώρα, με την υγειονομική κρίση. Η βουλευτής καταθέτει, λοιπόν, την συγκεκριμένη αναφορά της, πιστεύοντας ότι οι αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες θα εξετάσουν, με την δέουσα προσοχή, το αίτημα των εμπόρων προκειμένου να ανακουφισθεί ο συγκεκριμένος επαγγελματικός κλάδος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει