Η Ζέττα Μακρή υποστηρίζει αίτημα της κυνηγετικής συνομοσπονδίας

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με αναφορά της, στην Βουλή, η πρόεδρος της μόνιμης, ειδικής επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή υποστηρίζει το αίτημα της κυνηγετικής συνομοσπονδίας Ελλάδας, που εκπροσωπεί 180.000 κυνηγούς.

Η συνομοσπονδία, σε έγγραφο, που απέστειλε στην βουλευτή, δηλώνει αλληλέγγυα στις κυβερνητικές προσπάθειες για θωράκιση της δημόσιας υγείας. Παρόλα αυτά θεωρεί ότι πρέπει, όπως και στο σύνολο των χωρών, στην Ευρώπη, η κυνηγετική δραστηριότητα να εξαιρεθεί από τα οριζόντια μέτρα του περιορισμού των μετακινήσεων.

Η κ. Μακρή μετέφερε, διά του εγγράφου της, στο αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την άποψη ότι η δραστηριότητα αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια δραστηριότητα, που δεν μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας ή να ενοχοποιηθεί για την διασπορά του κορωνοιού. Η βουλευτής παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία, που η συνομοσπονδία της γνωστοποίησε και, θεωρώντας ότι το κυνήγι είναι αποτελεσματικό «εργαλείο», μεταξύ άλλων, για την δημόσια ασφάλεια και υγεία αλλά και για την προστασία του οικοσυστήματος, υποστηρίζει το αίτημα των κυνηγών. Ο λόγος είναι ότι οι αστυνομικές αρχές μπορούν, εύκολα, να ελέγξουν τις προϋποθέσεις και την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών και η κυνηγετική δραστηριότητα, ως υπαίθρια και μοναχική, δεν ενέχει ιδιαίτερο κίνδυνο για την διασπορά της πανδημίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει